Лияна Панделиева шокира с различна гледна точка: Пожарите в Австралия са нещо нормално!

https://goreshto.net/novini/liyana-pandelieva-shokira-s-razlichna-gledna-tochka-pozharite-v-avstraliya-sa-neshto-normalno/51025 Goreshto.net
Лияна Панделиева шокира с различна гледна точка: Пожарите в Австралия са нещо нормално!

Лияна Панделиева представи и втора гледна точка по темата за пожарите в Австралия!

Пожарите в Австралия са тема номер едно от дни в мрежата. Но журналистката Лияна Панделиева преди минути шокира мнозина с втора гледна точка. Ето каква е тя:

"500 милиона убити животни от пожарите в Австралия. Половин милиард звучи още по! Ужас, апокалипсис сега!

Най-благодатното на подобни съчинени новини е, че авторът им не може да бъде хванат за топките и оборен. Няма как. (подходът поразително прилича на статистиката в българския туризъм) Някой тръсва цифра и се почва: ама това са половин милиард без буболечките; ама те са всъщност много повече. Някой хванал някакъв математически модел, заложил Х животни на квадратен нещо си и умножил, а после утроил и ето - новина. Според мнозина, лошото човечество е виновно. Ами то и медицината е виновна - ако не беше тя да поддържа живота на стотици милиони ежедневно, които иначе трябва да умрат по силата на природните закони... Без медицината щяхме все на 3 милиарда човечество да си стоим. Тежка и болезнена е мисълта за умиращите невинни твари и това е жестока трагедия дори заради ужаса и болката на живинките. Отделно е ужасът на хората, личните им загуби, здравните проблеми от дима. Огромни естествени пожари избухват ежегодно и в саваните на Африка и изпепеляват и природа, и животни, но поради ненаселеност, там не ги отразяваме, ако журналист на ВВС не ги снима случайно. Ежегодно в Африка само от жажда и глад умират по 4,5 млн. деца до 5 годишна възраст. Представете си какъв кадър става, ако съберем телцата им на купчина. И после - рев и ругатни по човечеството. Австралия не само на шега е наречена Down Under. В продължение на много, много години там са изпращани най-свирепите престъпници - отдолу, в лошата част на света. Сещате ли се, че пак там преди няколко седмици изригна вулкан и умряха 18 човека. Но за тях нищо не се чу като жалейка - ми па да не са ходили, бе! Климатът в Австралия е бил винаги тежък, там живеят най-отровните сухоземни видове, там се срещат свръх екстремни температури. Някой пита ли се защо няма подобни проблеми в Нова Зеландия? Е, да, но ги удари страшно земетресение, а само преди два дни - едно от пета по Рихтер. Настоящите пожари са същото по същество явление като вулкан или земетресение, но ние наивно си мислим, че докато вулкан не се гаси, огнена буря - може", взриви Лияна Панделиева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.