Лияна Панделиева след измамите с туристи: Ето какво трябва да направите в подобен случай!

https://goreshto.net/novini/liyana-pandelieva-sled-izmamite-s-turisti-eto-kakvo-tryabva-da-napravite-v-podoben-sluchay/50722 Goreshto.net
Лияна Панделиева след измамите с туристи: Ето какво трябва да направите в подобен случай!

Лияна Пенделиева даде ценни съвети на пишман будалите!

Журналистката Лияна Панделиева взриви мрежата с коментар относно измамените туристи това лято. Които заплатили на неизвестни хора във Фейсбук тлъсти суми за почивка в луксозна вила до брега на морето, а се озовали на гола поляна без покрив над главата. Ето как се потресе журналистката: "Интернетът ми го говори! Намират начи в интернет пространството едни оферти, мноу изгодни оферти, мноу хубави така, с картинки и хоп - метат си парите на филанкишията! По банков път - имаме банки, що да не е по банков път! Искат да ваканцуват така изгодно, както другите прости 'ора не могат, щото не ги бива в намирането на изгодни предложения.

Тръгва Ганьо с малки деца, ама на изгодна ваканция, па то там нема и постройка. Бил говорил много пъти по телефона с жената, уверила го, че сичко е шес! ШОК!

До преди ден си късах зверски нервите с човек, който в продължение на години е с административен проблем. И когато нещата могат да се разрешат леко и безболезнено се оказва, че този човек не е подал НИТО ЕДНО писмено искане за разрешаване на проблема си, щото е говорил само по телефона, всеки път с различен човек. За някои неща пробойните в елементарната култура не могат да бъдат запълнени с никакви предупреждения! Тая работа с мятането на пари от балкона е вече архаична. Сега сами си правят преводите", ядоса се в мрежата Лияна Панделиева. След което даде личен пример със себе си как се реагира в ситуация, в която ти нарушават правата. Прочетете я, защото със сигурност ще ви бъде от полза, ето какво разказа журналистката: "В туристическия сезон сами трябва да си пазим правата. Давам примера, само като идея как се действа. Купила съм си билет за полет от Богота до София и то достатъчно рано. Междувременно на няколко пъти ми променят часовете за излитане, но това се случва на всеки превозвач. И изведнъж вчера получавам мейл, че вторият ми полет, който е във връзка с първия, е забавен с едно денонощие. Изревах, естествено, а компанията ми обяснява, че са сори, но поради технически причини не можело да се осъществи пътуването. Уведомих превозвача, че възможностите са две: или ми плати допълнителната нощувка в четиризвезден хотел - по техен избор в Богота или на другото летище (в по-ниска категория нямат право), или да ме премаршрутира така, че да се върна без забавяне. И най-неочаквано се оказа, че на същия ден има и друг полет към София и безпроблемно ми издадоха потвърждение за него. Ключът е в това да вдигате джангър на мига", обяснява Панделиева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.