Лияна Панделиева взриви с разкритие за трагедията с опожарената къща в Масларево!

https://goreshto.net/novini/liyana-pandelieva-vzrivi-s-razkritie-za-tragediyata-s-opozharenata-kashta-v-maslarevo/50928 Goreshto.net
Лияна Панделиева взриви с разкритие за трагедията с опожарената къща в Масларево!

Лияна Панделиева направи разкритие, което е от огромно значение не само в конкретния случай!

Журналистката Лияна Панделиева взриви мрежата след трагедията с опожарения дом на семейството от село Масларево. Хората остават на улицата и то посред зимата, защото нямат пари да поправят рухналата си къща. Ето какво обаче заяви Панделиева и е напълно права. Думите й са важни за абсолютно всеки човек, защото никой не е застрахован: "От новините: тъжна история на семейство в село Масларево, чиито дом изгорял напълно, докато били на гости на близки. Сега нямат нищичко, а зимата вече започна. Нямат обаче и застраховка на дома си. Националната липса на култура в застраховането неизменно ни изправя пред личните истории на хора, които нямат ресурс да се справят сами след нещастие, а добри съседи им дават малко дрехи, малко одеяла. Застраховките срещу пожар, наводнение и природни катаклизми на дома обикновено са по-евтини от тези за пълно каско за автомобил. Когато се случи нещастие, това е разликата между събирането на дребни предмети от съседите и процедура, която ще им върне живота на хората в обозримото бъдеще. И преди някой да ми каже как "хората нямат пари", нали е ясно, че не може да си направиш ремонт на цялата къща, но да не разполага с 35 лв. за застраховка! И 100 лева да са! Построяването на коя къща ще струва 100 лева? Преди няколко дни писах за трагедията на българин, който пострада тежко по време на туристическо пътуване в Кабо Верде - отново без здравна застраховка. Не защото няма пари, а защото липсва такава култура. Трябва, просто трябва да се мисли за трудните моменти в живота!", категорично заяви Лияна Панделиева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.