Лияна Панделиева взриви: В България нямаме празник за деца, но плюем Хелоуин! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/liyana-pandelieva-vzrivi-v-balgariya-nyamame-praznik-za-deca-no-plyuem-helouin-vizh-tuk/50879 Goreshto.net
Лияна Панделиева взриви: В България нямаме празник за деца, но плюем Хелоуин! (виж тук)

Лияна Панделиева в защита на Хелоуин, взриви мрежата!

Журналистката Лияна Панделиева разбуни духовете в мрежата относно спорния за мнозина празник Хелоуин. Дни преди датата му тя се обяви в подкрепа на Вси Светии и дори обвини родните традиции, нито една от които не е посветена на децата:

"Изборите минаха. Истериите по темата Хелоуин да започнат... СЕГА!... Не забравяйте да напомните за погазените български традиции. Макар никой да не може да каже коя българска традиция е празник за деца;

Напомнете на всяка цена за Будителите и не пропускайте да посочите няколко заглавия на книги (от серията будителски), чието съдържание е останало непознато още от ученическите години. Обяснете, че американците са прости, а ние сме с 1300 години история (Или кой колкото си я смята, че напоследък сме произлезли и преди македонците). Тепърва ще започнат да леят дитарамби по темата как посредством тикви, перуки и пелерини, душите на децата отиват в пъкъла! Това християните го твърдят, защото те са сякоя неделя на църква и ги знаят тези работи за душите, тиквите и пелерините. Алтернатива за интелектуалци, които следят новините: Ша го ручаме ли Брекзит или това ще е дъвката на 20-те години на 21 век?", взриви мрежата Лияна Панделиева. След което разясни поста си с неопровержими доказателства: "Коя е традицията, посветена НА деца в кой да е исторически период? Традиционен празник ЗА ДЕЦА? Ако не броим иваничките в Асеновград, които се обличат с булчински рокли за по няколко стотачки и то е някакъв обичай, свит от гърците. Нито един празник традиционно и исторически не е за деца и никога не е бил. Понякога са допускани млади девойки, но над 16 годишна възраст. Коледарите исторически са само мъже. Това, че в последните години участват деца не ги прави детски празници", отбеляза журналистката.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.