Лияна Панделиева за новото летище Истанбул: Скъпо е и очаквах повече! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/liyana-pandelieva-za-novoto-letishte-istanbul-skapo-e-i-ochakvah-poveche-vizh-tuk/50814 Goreshto.net
Лияна Панделиева за новото летище Истанбул: Скъпо е и очаквах повече! (виж тук)

Лияна Панделиева не е очарована от това, което видя на летището!

Журналистката Лияна Панделиева описа подробно новото летище Истанбул. Информацията е важна за всички, които пътуват. А изводите й от преживяното са, че не е видяла това, което е очаквала. "Новото летище Истанбул. Честно казано - очаквах повече. Мадридското е значително по-красиво, мисля, че Доха и някои китайски летища също са по-ефектни. Освен това е скъпо летище и като храни, и като продукти. Зоната за отдих е добра идея, само дето никакви правила не са създадени и ми се наложи на втрещяващ англо-турски първо да изгоня четирима турци. Те си говореха като да са на пазара, а после и две рускини. Накрая в нашия отсек настана тишина - никой от хората по околните шезлонги не искаше да го гоня. Ако се вярва на проекта, то до две години до Истанбул ще заработи скоростно метро. На този етап обаче човек е практически затворен в летището, защото отнема три часа да се стигне до центъра на града. И още толкова за връщането, плюс цената от около 100 долара само за транспорт. На около 40 минути се намира хубав плаж, но това значи с целия ръчен багаж да влезеш в страната, да вземеш такси до плажа, да се чудиш там какво да правиш с нещата си. А после отново да минеш граничен контрол и... пак не става. Рекламираният летищен хотел е добра възможност за преспиване, но няма кабини за няколко часа отдих. В крайна сметка 170 долара за почивка може да се окаже най-изгодният вариант. Много е удобно ползването на малките колички за ръчен багаж. На предишното летище бяха безплатни и намирането им беше въпрос на късмет. Сега са на много места, платени са, около 2,5 лв. излиза. Но може да се плати с кредитна карта и после нищо повече не носиш, дори когато пазаруваш. Та ако летите за Истанбул, заредете се с търпение и по възможност - с пари", сподели Лияна Панделиева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.