Мариела Нордел втрещи: Аз не приемам поздравления за 3 март! (ето защо)

https://goreshto.net/novini/mariela-nordel-vtreshti-az-ne-priemam-pozdravleniya-za-3-mart-eto-zashto/51143 Goreshto.net
Мариела Нордел втрещи: Аз не приемам поздравления за 3 март! (ето защо)

Мариела Нордел не иска да бъде поздравявана за празника!

Да не бъде поздравявана за Националния празник 3 март - това заяви Мариела Нордел. Кулинарката с остър език обясни защо не приема да празнува днес.

"Защо не приемам “поздравления” по случай 3-ти март?:

- Освобождението не е заслуга на нашето поколение! И на миналото и по-миналото не е! - Освобождението не е заслуга на българите въобще! Дори и да сме имали светли oбрази като Апостола, Ботев, Опълченците, те или са били предавани, или загинали, или, както Капитан Петко Войвода, доживяли в бедност и забрава до “свободата”, и “българската държавност”. - Освобождението не е резултат от някакви братски чувства, въпреки идеализма и жертвата на стотици хиляди братя руси, финландци, които наистина са се били, и са отдали живота си за свободата на българите, а груби геополитически сметки между великите сили! Просто са си поделили залязващата Турска империя и са определили зоните на влияния... То и днес е така. - В резултат на Освобождението България не става “нормална” държава, не предлага по-добро бъдеще на децата си, дори не зачита героите си. Не, Българската Държава и яхналите държавното кормило стават по-жестоки, по-иззедници от турците към своите и единствена светиня става парата, долното предателство, простащината, грубата сопа. - Отвращава ме трапезният патриотизъм! На софрите, пред печеното агне и шишето с ракия, всички си умрем да стреляме в тавана, и да ревем патриотични лозунги. Но да извадим два лева за Църквата не можем! Десет години българите, живеещи в Холандия, не можахме да съберем едни 140 000, за да закупим сградата на църквата ни в Хага. Но някои “българи” не се посвениха да се опитат да заграбят сградата - бюрократи, работили в посолството ни... За това, моля, поне на днешния ден не сквернете паметта на идеaлистите, загинали заради нас, заради тази кочина, в която всички ние дружно превърнахме страната ни! Не ми пращайте кичови гиф-чета, снимки на лъвове, захапали знаме, черешови топчета, защото, освен гавра, прибавяме към греховете си и безвкусица, простотия и инертна затъпялост!", изригна Мариела Нордел. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.