Мариела Нордел взриви мрежата с публикация за изтеклите данни от НАП! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/mariela-nordel-vzrivi-mrezhata-s-publikaciya-za-izteklite-danni-ot-nap-vizh-tuk/50700 Goreshto.net
Мариела Нордел взриви мрежата с публикация за изтеклите данни от НАП! (виж тук)

Мариела Нордел взриви с поста си за гафа на НАП!

Кулинарката Мариела Нордел отдавна е доказала, че рецептите не са единственото, от което се интересува. Напоследък все по-често тя задълбава в обществено значими теми. А каква по-значима от изтичането на личните данни на милиони българи от НАП. Постът на Нордел преди минути предизвика ефект на лавина и е споделян от множество потребители в мрежата:

"В ОБОБЩЕНИЕ по темата за НАП:

>> Хакват НАП и изтича информация >> НАП: "Изтеклил са само 3% от данните!" >> 3% = данните на няколко милиона българи (без да обяснят как точно стават тези неща) >> От МВР пишат мейл на хакера и любезно го молят да спре да разпространява данните >> НАП ни успокояват: "Не се притеснявайте, че някой може да злоупотреби с изтеклите ви данни, понеже това е незаконно!" >> Влади Горанов казва: "Ако НАП нямаше електронни услуги - това никога нямаше да се случи!" >> Викат 20-годишно момче на разпит .. ама данните май били източвани от 10 години >> Бойко казва: "Впечатлен съм от това младо момче - той е някакъв магьосник!" >> И добавя: "Това е ПОРЕДНОТО доказателство, че образователната ни система работи добре и МОН си върши работата ПЕРФЕКТНО!" >> Междувременно Светлин Наков : "Това хакване може да го направи всеки шестокласник, който се е занимавал малко повече с IT" (т.е. извън системата на МОН) >> Конфискуват хардовете и арестуват шефовете на 20-годишния набеден уж хакер Кристиян. >> Обвинят ги в тероризъм >> Пуснат ги срещу 10 000лв гаранция

> Прокурорът Гешев казва, че специалистите в полицията са декриптирали хардовете само за 10 дни

> което е странно, защото хардовете са конфискувани само 6 дни преди това негово изказване

Накрая шефката на НАП се връща от почивка и обявява, че е било изключително трудно да НЕ си прекъсне почивката при избухването на скандала, но е положила много усиилия и си е наложила да остане", публикува Мариела Нордел.

   

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.