Мая Манолова прецакала Стефан Янев да стане посланик във Виена

Кюстендилската юристка протрила прага на държавния глава Румен Радев, за да вреди щерката на мъжа си Ангел Найденов

https://goreshto.net/novini/maya-manolova-precakala-stefan-yanev-da-stane-poslanik-vav-viena-4/132642 Goreshto.net
Мая Манолова прецакала Стефан Янев да стане посланик във Виена

Кюстендилската юристка протрила прага на държавния глава Румен Радев, за да вреди щерката на мъжа си Ангел Найденов

Доскорошната фурия на политическия терен и ексомбудсман Мая Манолова, опраскала лидера на „Български възход“ Стефан Янев в опита му да стане посланик във Виена.

Вместо това престижният пост бе зает от щерката на мъжа на Манолова и бивш военен министър Ангел Найденов – Десислава Найденова.

Припомняме, че Манолова разведе Найденов с ученическата му любов д-р Нина Найденова, за да се омъжи за него.

 

Изглежда движеща сила в случая е не само настойчивостта на кюстендилската юристка пред Румен Радев, прокарала пътека до кабинета му по въпроса, а и фактът, че и Манолова и Найденов са от върлите опоненти на БСП лидерката Корнелия Нинова, какъвто е и самият президент.

 

Тази подробност от задкулисието на кадруването изплува покрай поредната политическа метаморфоза на Манолова, която за предстоящите извънредни парламентарни избори се обедини с новоизгрялата червена звезда анти-Нинова – Ваня Григорова. Двете ще се явят на вота на 9 юни с общи листи. Причината е, че бившата синдикалистка поставила неприемливи условия на „Левицата“, която я изстреля във висините на политическото внимание на последните местни избори, както съобщи нейният представител Костадин Паскалев. Вероятно и самата Манолова не се радва на радушен прием в „Левицата“, след като предпочете да отскочи оттам при Григорова.

 

„Майчето е като богомолка, докопа ли някого, убива го“, коментират наблюдаващи отблизо политическите митарства на Манолова. И с облекчение констатират, че някои леви кръгове са се отървали от присъствието й сравнително болезнено.

 

Неотдавна Мая Манолова подложила динена кора на владеещия перфектно немски език с натовска военна подготовка ген. Стефан Янов, който се стягал за посланическия пост във Виена. Манолова прецакала генерала в полза на дъщерята на мъжа си от първия му брак по време на служебното правителство на Гълъб Донев в края на2022 г. на старта на първия му мандат.

 

Предложението за Десислава Найденова обаче е направено още по време на редовната външна министърка Теодора Генчовска, но  тогавашният премиер Кирил Петков не внася номинациите за посланици на заседание на правителството. Самата Генчовска е била подчинена на Найденов, докато той беше военен министър в кабинета на Пламен Орешарски.

 

Дъщерята на Ангел Найденов – Десислава Найденова, отскочи високо в дипломатическата кариера от скромния пост на началник на отдел, свързан с работата с Европейския съюз в МВнР. И за сметка на далеч по-шлифования и представителен ген. Стефан Янев и с изключителното съдействие на „представителката на кюстендилската юридическа школа“, както многозначително наричаше Мая Манолова покойният съпартиец и дълбоко уважава юрист проф. Любен Корнезов.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.