Министър Горанов: Българите се замогнаха, по-богати са! Затова ще скачат и цените (ето какво заяви)

https://goreshto.net/novini/ministar-goranov-balgarite-se-zamognaha-po-bogati-sa-zatova-shte-skachat-i-cenite-eto-kakvo-zayavi/50506 Goreshto.net
Министър Горанов: Българите се замогнаха, по-богати са! Затова ще скачат и цените (ето какво заяви)

Министърът на финансите Владислав Горанов си навлече омразата на хиляди българи!

Министърът на финансите Владислав Горанов скандализира чудовищно обществеността у нас. По време на гостуването си в предаването „Здравей, България” той най-спокойно обясни, че в поскъпването на живота в България няма нищо лошо. Нещо повече - това се дължало на замогването на хората, пише сайтът frognews.bg. Думите му се явяваха контрапункт на изчисленията на финансисти и синдикалисти. Които вкупом обявиха, че покачването на цените на парното, токата и другите консумативи, неимоверно ще увиличи бедността в държавата. "Това е нещо нормално. Колкото по-богати ставаме, толкова повече ще растат и цените. Да, сега ще скочат цените на природния газ, но от 1 януари ще увеличим заплатите в бюджетната сфера", предоволно съобщи Владислав Горанов. Относно намаляването на ДДС, той твърдо заяви, че такова няма да има. „Това би било тема за добър дебат за идния министър на финансите”, заяви Горанов. След което обясни, че по-ниската стойност на налога не е гаранция за намаляването на цените. Относно скандала с оставките на тримата министри, поискани от Бойко Борисов, Горанов заяви, че това е начин да си понесеш политическата отговорност. След което буквално взриви с предположението, че през далечната още 2021-ва година ще има поредна смяна на министри. Така и не поясни обаче кои ще бъдат следващите "жертви", откъде азполага с информацията и защо говори за толкова далечно още време. Относно проблемите в здравеопазването, Горанов заяви следното: „Парите в тази сфера ще се увеличат само тогава, когато има ясен и точен отговор на въпросите за контрола и харчовете в системата. Към момента обсъждаме промени, според които доплащането за медицински услуги на стойност по-голяма от 700 лева ще става чрез втора здравна застраховка. Чиято цена ще е 12 лева месечно”, коментира финансовият министър. Надали е нужно да уточняваме каква омраза си навлече министърът от хиляди българи, които едва свързват двата края. А социалната мрежа буквално се взриви.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.