Мира Добрева разтърси мрежата с любовната история на Таню и Мария! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/mira-dobreva-raztarsi-mrezhata-s-lyubovnata-istoriya-na-tanyu-i-mariya-vizh-tuk/51075 Goreshto.net
Мира Добрева разтърси мрежата с любовната история на Таню и Мария! (виж тук)

Мира Добрева разказа трогателната история на Таню и Мария!

История за истинската любов, макар и срещната на преклонна възраст. Това разказа лицето на БНТ Мира Добрева преди минути в мрежата. И успя да трогне, а и да просълзи мнозина.

"Срещнали се, когато той бил на 84 години! Мария прочела за него във вестника, защото той е звездата на ветераните - ненадминат за възрастта си плувец и лекоатлет. Счита се, че той е човекът с най-много ордени, купи и медали в своята спортна кариера, която продължава и до днес, когато е на 92!

Но преди 8 години Мария, отдавна овдовяла, без колебания, му писала писмо. И така започва любовна кореспонденция между София и Видин, откъдето е тя. По едно време се решили да се видят и той тръгнал към Видин. Като слязъл на гарата, веднага я познал – освен че била с 10 години по-млада, облякла се, подокарала се за срещата хубавата Мария. И какво да правят – отишли двамцата на нейния балкон, да пийнат кафенце. Той й казал: - Гледам, обичате кафето. А гледали ли са Ви на кафе? - Ами, много пъти са ми гледали... - И аз гледам – и на карти, и на кафе гледам. Ама на кафето съм много добър! Познавам много. - Айде, гледай ми, казала Мария, и подала чашката си на познавача. Взел я той, поразвъртял я и отсякъл: - Оооооо! Вие искате да се жените вече? Знаете ли, обаче? Вие няма да се ожените! Погледнала го Мария с жален поглед, другарче искала да си намери... Но попитала: - Как, защо?! Така ли пише в чашата – че няма да се оженя? Дайте ми факти, защо тъй?! Как няма да се оженя? - Защото... Вий ще се омъжите, Мария! И то за мен! И то веднага! Голяма радост настанала, гушнали се двамата. Решили да се оженят в деня, в който се срещнали. Добре, ама нямало поп, затова взели една икона, двама свидетели, четири свещи и той поел нещата в свои ръце! Започнал да казва думичките, които чувал на подобни церемонии. “Вземаш ли тази жена за своя съпруга?”, попитал се Танчо. "В добро и зло, докато смъртта Ви раздели!" “Вземам я”, си отговорил. После целунали иконата, целунали се и те. Оттогава, вече осем години, са заедно. Днес тя боледува тежко, но той превързва раните на краката й, прави промивки денонощно, изкуствено дишане, ако се наложи. И я нарича Гордост моя! Беше й лошичко, но тя стана от леглото, за да се снимаме. И да ме накара да обещая, че пак ще им отида на гости, като пооздравее. Помоли ме да не забравя да спомена всичките награди и медали на мъжа й. Знае, колко се гордее той с постигнатото. Вечер двамата играят табла или се забавляват, като тя свири на акордеон, а той пее. Подшушна ми Мария, че малко фалшиво го докарва на моменти, ама тя най-много да му каже: “Таню, малко фалш. Ама не спирай, пей ми, пей...” Цялата трогателна история може да видите в Отблизо с Мира на 8 март. BNT, 11 ч. Всяка неделя", сподели Мира Добрева. Снимка: Фейсбук

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.