Мира Добрева с разкрития за Чичко Филипов! (още подробности)

https://goreshto.net/novini/mira-dobreva-s-razkritiya-za-chichko-filipov-oshte-podrobnosti/50857 Goreshto.net
Мира Добрева с разкрития за Чичко Филипов! (още подробности)

Мира Добрева се върна в спомените си за култовия Чичко Филопов!

Водещата на БНТ Мира Добрева си спомни за големия новинар Чичко Филипов. Повод е малко странен, а именно номинацията й за наградите Жена на годината. Ето какво сподели тя в профила си обаче:

"Не беше първият мъж, в който се влюбих. Но беше първият, когото сънувах. Трябва да съм била на около 4. Той беше в телевизора, а аз на село. Сънувах, че село е страшно голямо, с огромни блокове, прозорците на повечето светеха. Навън беше тъмно. Улиците обвити в сумрак, затиснати от загадъчна тъма. Мяркаха се две-три мъждукащи лампи. Чувах жуженето на неона.

Това ми навяваше повече страх, отколкото увереност, че ще намеря пътя. Търсех нещо. Улица, на която имаше сграда. Голяма и осветена, с много прозорци. Не знаех накъде да поема. Не можех да помръдна. Имали сте, сигурно, онова сковаващо усещане по време на сън, когато неистово опитвате да направите крачка, но не можете... Сякаш невидима сила е зашила клетките и тялото е като парализирано. По-страшен от невъзможността да се движа, беше паническият ужас, че съм се загубила. Притискаше ме мрежата от непознати улици. Сякаш схватка със свирепо куче спираше дъха ми. Тогава в ухото си чух гласа му. Беше същият като по телевизора. Чичко Филипов. Като на живо включване, като пряка линия през световете, той ме напътстваше откъде да мина. Разбрах, че сградата, която търсех, е на Телевизията. Където даваха „Лека нощ, деца”. Там за първи път се „срещнах“ с Никола Филипов. После говореше по новините. Харесваше ми да го слушам. И да го гледам исках... Години по-късно се срещнахме наистина. Аз седях на неговия стол, а той ми каза, че обича да ме гледа. Даваше ми разни наставления, аз се правех, че за пръв път ги чувам. Благодарих му и го уверих, че ще са ми от полза. Исках да го зарадвам и да го накарам да се чувства нужен. Не станахме приятели. Даже ми отказа интервю. Каза: „Харесва ми рубриката ти „Столетниците на България“, обаче още не съм столетник. Като навърша 100, ще дойдеш да си поговорим.“ Така и не дочаках този юбилей. А срещите ми с него продължават другояче... Днес пак е в студиото до мен. Строго ме наблюдава и току ми притъмнее, го чувам да ми казва: „Тихо, тихо! Не е нужно хората да знаят това, което чувстваш.“ А пък аз си казвам това, което чувствам. Сигурно не е правилно и той нямаше да одобри. Но и сигурно нямаше да съм номинирана за Жена на годината. Случва ми се за трети път, а като за първи път се вълнувам", разкри Мира Добрева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.