Миролюба Бенатова: Седем години по-късно отговори на въпросите няма! (виж как изригна)

https://goreshto.net/novini/mirolyuba-benatova-sedem-godini-po-kasno-otgovori-na-vaprosite-nyama-vizh-kak-izrigna/51055 Goreshto.net
Миролюба Бенатова: Седем години по-късно отговори на въпросите няма! (виж как изригна)

Миролюба Бенатова припомни атентата срещу Доган!

Журналистката и настоящ шофьор на такси Миролюба Бенатова повдигна поредния висящ във въздуха роден казус. А именно атентатът срещу Доган, за който седем години по-късно отговори още няма. Ето какво заяви Бенатова: "АТЕНТАТ - Как може на конференция, на кушия да е? Полицаи няма ли, охрана няма ли? Това питаше майката на Доган пред камерата ни, година след атентата срещу тогавашния лидер на ДПС. Днес, седем години след като Октай Енимехмедов стресна Доган на сцената на НДК, отговори на тези въпроси още няма. Някои от отговорните фактори от службата за охрана получиха повишения, вместо да бъдат уволнени заради пропуска в залата да влезе въоръжен човек, да прекоси цялото помещение, да се прицели и почти да гръмне главата на основното охранявано лице. Защо ли? Пистолетът беше газов и засече. Демонстрацията можеше само да подлюти очите на Доган, ако оръжието беше гръмнало. Но идеята за опит за убийство най-шумно бе тиражирана от средите на ДПС. Един висш полицай възрази, че случаят не е опит за убийство и съвсем скоро беше отстранен от длъжност. Показно. Енимехмедов (високият, рус нападател, за когото скоропостижно и удобно службите съобщиха, че е ходил на сбирки на отцепилия се от ДПС Касим Дал), беше освободен, основният му бияч Карадайъ стана лидер на ДПС, Доган сдаде властта (инцидентът направи невъзможно този път да размисли и да не се оттегли, както е ставало в предишни случаи). Получи и диагноза депресия от съдебната психологическа експертиза. Оттогава Доган повече не се появи. Появи се, но не проговори. Кой подреди сюжета и кой имаше интерес от пренареждането. Въпросите остават. Властта също. Може би в други ръце", заяви Миролюба Бенатова. Която припомни казуса със свой репортаж от 2014-та година.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.