Мор: Ето какво ни очаква до края на май! (НИМХ шокира с прогноза за времето, невиждана от век насам)

https://goreshto.net/novini/mor-eto-kakvo-ni-ochakva-do-kraya-na-may-nimh-shokira-s-prognoza-za-vremeto-nevizhdana-ot-vek-nasam/49766 Goreshto.net
Мор: Ето какво ни очаква до края на май! (НИМХ шокира с прогноза за времето, невиждана от век насам)

Прогноза за времето, която не помним от 100 години насам, предвиждат синоптиците!

Кошмарна прогноза за времето, каквато не помним от цял век насам, предвиждат метеоролозите от НИМХ (национален институт по метеорология и хидрология към БАН). Насладете се на последните няколко прохладни дни, пък макар и с леки валежи. Тъй като ще се окажат последните. Поне до края на месец май и средата на юни, когато ни очакват адски жеги. Последната прогноза за времето предвижда температурни стойности, каквито наистина не са засичани през този период на годината. От цели сто години. На практика пролет няма да има, а живакът през втората половина на май ще удари тавана като по време на юлските жеги, пише вестник Ретро. Обичайните стойности на температурите през май месец в по-голямата част от страната обикновено са между 17 и 19 градуса. В планините те са от 2-5 гладуса, а по Черноморието и високите полета варират между 15 и 17 градуса. След средата на май обаче стряскащата прогноза за времето сочи температурни стойности над 30 градуса, а на много места живакът ще скочи до шокиращите 34-36 градуса. Температури, нормални за юли и август, но трудно поносими и силно стресиращи за организма през май. Казваме шокиращи, защото наистина са такива. Лекарите не спират да предупреждават, че тези аномалии във времето могат сериозно да навредят и на здравето на хората. Особено на онези, които страдат от сърдечни заболявания и хипертония. Препоръчва се тези граждани, а и всички останали разбира се, да следят редовно кръвното си налягане и да не подценяват симптомите като лесна умора и недостиг на въздух. При подобни проблеми трябва незабавно да се потърси лекарска помощ. Препоръчителното е при подобни смени на времето и аномалии в климата, да останем вкъщи и по възможност да ограничим излизането си навън. Така, поне в известна степен, можем да се предпазим от резките амплитуди и влиянието им върху организма ни.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.