Мрежата завря: Въвеждат ни насилствено здравеопазване! (ето кой хвърли бомбата)

https://goreshto.net/novini/mrezhata-zavrya-vavezhdat-ni-nasilstveno-zdraveopazvane-eto-koy-hvarli-bombata/51369 Goreshto.net
Мрежата завря: Въвеждат ни насилствено здравеопазване! (ето кой хвърли бомбата)

Текстът ужаси мнозина в мрежата и разбуни духовете!

Текстът, който ще прочетете по-долу, успя да ужаси мнозина в мрежата днес. Тя буквално завря от коментари на гневни потребители и признаваме, че има защо. Публикацията беше споделена от Мариела Нордел:

"Въвеждане на насилствено здравеопазване!

С предложените промени в Закон за здравето, които ще се гласуват на второ четене при следващото заседание на НС, се въвеждат ограничения на правата на гражданите.

Практически всеки може да бъде принудително лекуван, включително и принудително ваксиниран, принудително карантиниран, принудително изследван. Ето част от текстовете в Закона за здравето, които официализират новата реалност и диктатура:

Чл. 59. (1) (Предишен текст на чл. 59 - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) При възникване на извънредна епидемична обстановка, както и при регистриран значителен спад в имунизационното покритие министърът на здравеопазването може да разпореди: 1. ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИМУНИЗАЦИИ и реимунизации за определени групи от населението, които не са включени в имунизационния календар; 2. ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИМУНИЗАЦИИ и реимунизации с препарати, които не са включени в имунизационния календар; 3. имунизации и реимунизации по ред и начин, различни от посочените в имунизационния календар; 4. организирането на имунизационни кампании, откриването на временни имунизационни пунктове, сформирането на екипи за имунизиране на място и други извънредни мерки. (2) (Нова - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) Лечебните и здравните заведения, независимо от собствеността им, са длъжни да изпълняват разпоредените от министъра на здравеопазването мерки по ал. 1. Чл. 215 Болен от заразна болест, както и контактно лице, което чрез изследване е с потвърдено носителство на заразна болест, което откаже или не изпълнява задължителна изолация и лечение, се наказва с глоба в размер на 5000 лв. Същото наказание се налага и на контактно лице, извън посоченото по изречение първо, както и на лица, които са влезли на територията на страната от други държави, които откажат или не изпълняват задължителна изолация, съответно лечение. Лицата, отказали да се явят доброволно за изолация и лечение, както и лицата, които не изпълняват задължителна изолация, се ДОВЕЖДАТ ПРИНУДИТЕЛНО със съдействието на органите на Министерството на вътрешните работи по искане на органите на държавния здравен контрол, на ръководителя на лечебното заведение за болнична помощ или на лекаря, насочил лицето за хоспитализация. Чл. 215а. Контактно лице, което откаже извършването на изследване с цел установяване на носителство на заразна болест, се наказва с глоба от 50 до 500 лв. (2) Лице по ал. 1, което отказва да се яви доброволно за извършване на изследване, се ДОВЕЖДА ПРИНУДИТЕЛНО със съдействието на органите на Министерството на вътрешните работи по искане на органите на държавния здравен контрол", разтърси мрежата с тази информация Мариела Нордел.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.