На 8 декември: Венци Мицов призова Фики Стораро да поздрави студентите! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/na-8-dekemvri-venci-micov-prizova-fiki-storaro-da-pozdravi-studentite-vizh-tuk/50957 Goreshto.net
На 8 декември: Венци Мицов призова Фики Стораро да поздрави студентите! (виж тук)

Венци Мицов с уникален пост за празника 8 декември!

Музикантът и общественик Венци Мицов избухна с неочаквани думи на студентския празник 8 декември вчера. Ето какво заяви той и взриви мрежата:

"8 декември 2019 година... по Венци Мицов...

Някой е написал трибуквено словосъчетание в снега на връх Мусала така, че да бъде снимано от уебкамерата на върха. Словосъчетанието се появява тук. Ние виждаме словосъчетанието. Започваме да ставаме яростни и да обвиняваме младите хора, които нямат капка морал. Защото ние, които не сме вече млади имаме морал с бидони. Държим го в мазето и когато ни потрябва качваме по някоя кофа с асансьора, за да я употребим. 8 декември 2019... Не знам защо решихме, че непременно някой студент е написал тези ужасни три букви в снега. Не знам и защо поставяме младите под общ знаменател. Знам само, че ние сме далеч по - умни... Оооо, ние имаме толкова много ум, че сме осолили част от него и сме го прибрали във фризера. Когато ни потрябва, ще го извадим, ще нарежем малко, ще сипем по ракия и ще пием за здравето на поредния спасител. 8 декември 2019... На тази дата преди доста години се подигравахме на генералния секретар и там както още му казваха на Тодор Живков, защото той, клетия, поздрави българските студенти с "Честит ви осми март". Сега няма на #КОЙ да се подиграваме. Сега четем тая дума с трите букви, написана на Мусала и се опитваме да се подиграем с младите. Но истината е друга. Мястото на тази дума е точно там - на най - високата точка на републиката ни. Мястото и е там, защото така поне всички можем лесно да я видим. А после - после ще извадим моралът от мазето, умът от фризера, съвестта от дебитните карти. И ще седнем, па може и да се сетим, че тая дума е за нас. И че младите я изписват, напускайки страната. 8 декември 2019 година... На тази дата преди 39 години един идиот застреля Джон Ленън... На тази дата днес Фики Стораро ще изпее нещо, за да поздрави академичната младеж. На тая дата аз написах поредния дълъг статус във Фейсбук. Честит ви празник, студенти. Не ви деля на ранобудни и късно лягащи си. Във вас е надеждата. Бъдете снизходителни с нас, старите и мнителни киселяци, израсли при комунизма и опитали се да се реализират при капитализма. И ни помогнете. Ние на вас не можахме да помогнем! Наздраве!!!", взриви Венци Мицов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.