Над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение "Бузлуджа" в БСП

Новата структура в партията си постави две генерални цели и 5 задачи, по които започва да работи веднага

https://goreshto.net/novini/nad-500-socialisti-ot-cyalata-strana-uchrediha-dvizhenie-buzludzha-v-bsp-4/130079 Goreshto.net
Над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение "Бузлуджа" в БСП

Новата структура в партията си постави две генерални цели и 5 задачи, по които започва да работи веднага

Над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение "Бузлуджа" в БСП. Това се случи по време на днешната среща, която беше организирана от лидера на БСП - София Иван Таков и от столични социалисти на тема "За бъдещето на БСП и лявото". Зала 6 на НДК се оказа тясна да събере желаещите от цялата страна да присъстват на разговора. Сред тях бяха социалисти от Русе, Бургас, София, Поморие, Плевен, Габрово, Велико Търново, Сливен, Шумен, Видин, Монтана, София Област, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Силистра, Пловдив, Кюстендил и др.

На срещата дойдоха президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов, Сергей Станишев, Ваня Григорова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, кметът на Дряново Трифон Панчев, бивши народни представители, партийни ръководители и членове от цялата страна. Бившият председател на БСП Михаил Миков не успя да присъства лично, но изпрати писмо за подкрепа до Иван Таков.   

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите на терористичния акт в руската столица Москва и на вицепрезидента Ангел Марин, който почина на 18 март.

"Радвам се, че видях от всички в залата желание и мотивация за активни действия, за да се преборим за лявата идея. И за левия печат също, както ми подсказаха Георги Пирински и Велислава Дърева, заяви в заключителното си слово Иван Таков, който оглави новото движение в БСП "Бузлуджа". - Тази непримиримост и висок дух се надявах да видя днес и не останах разочарован. Затова сега с удовлетворение мога да кажа, че за партията ни има надежда. Нашата вяра, че лявото може и трябва да бъде възродено - това ни събра в новото ни движение "Бузлуджа". След този разговор днес искам да изведа две наши генерални цели - възраждане на БСП и изграждане на силно обединено ляво. Радвам се, че в повечето от изказванията те бяха споменати".

Иван Таков предложи и 5 конкретни задачи, по които бузлуджанци в БСП да започнат да работят веднага по места в цялата страна. "Първата е в най-спешен порядък да бъде свикано заседание на Конгреса на БСП и връщане към уставните норми - обективно и безпристрастно. Призиви за това чух в много голяма част от изказванията, каза той. - Втората ни задача е след провеждане на избори, БСП да има ново ръководство с ясно разписана и одобрена от членовете програма за градивни действия по възстановяване на диалога вътре в партията. Третата е да предприемем конкретни стъпки за обединение на левите личности и левите организации в страната, ползващи се с високо обществено доверие и авторитет. Четвъртата ни задача е да включим отново местните структури при подбора и одобрението на другарите, които ще представляват БСП на изборни длъжности. През последните години гласът на местните организации не се чуваше. Петата ни задача е да бъдем активни в организационната дейност при подготовката на предстоящите избори".

Иван Таков обеща много работа на социалистите в партийното движение "Бузлуджа" в следващите месеци. "Напълно съм наясно, че тези цели са много смели, каза той. - Но нека не забравяме, че само преди година за някои много смела, а за други дори невъзможна, изглеждаше целта, която си поставихме в софийската организация на БСП за местните избори. А 6 месеца по-късно успяхме да елиминираме кандидата на ГЕРБ на първи тур, а по стечение на обстоятелствата всички застанаха срещу нас и ни откраднаха победата на балотажа. Затова нека да си поставяме високи цели и да работим за тях, за да може да постигаме успехи. Сега ни чака много и отговорна партийна работа в името на БСП и на лявото в България. На добър час на нашето ново движение в партията "Бузлуджа".

Източник: crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.