Наталия Кобилкина: Три неща, които трябва да правите, когато някой ви наранява! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/nataliya-kobilkina-tri-neshta-koito-tryabva-da-pravite-kogato-nyakoy-vi-naranyava-vizh-tuk/51111 Goreshto.net
Наталия Кобилкина: Три неща, които трябва да правите, когато някой ви наранява! (виж тук)

Наталия Кобилкина даде съвети как да разкрием на отсрещния, че сме наранени!

Наталия Кобилкина обясни какво да направим, когато партньорът ни или друг близък наш човек ни наранява. Нарочно или неволно, няма значение. Три са нещата, които ще ни помогнат:

"Как да кажеш на човек, че действията му те нараняват.

Първо, не говорете за болката си, когато Ви боли. В този момент вашите преживявания са толкова силни, че инстинктивно ще се защитавате и ще наранявате партньора си. Разбира се, в бъдещето е важно да се научите да контролирате емоциите си и правилно да ги изразявате, без да прекрачвате границите на друг, без да му давате болезнени оценки. Но сега, когато все още нямате това умение, не говорете за болката си, когато боли.⠀ Второ, трябва да изживеете емоциите си. Когато боли, пишете писма-клапани. Или още са известни като амортизационни писма. Поверете на хартията всичките си емоции. Просто напишете това, което чувствате, какво мислите, без да са притеснявате в израженията. Позволете си това. Позволете си проявата на емоции на физическо ниво - крещете, викайте, удряйте дивана с възглавница. С една дума, изкарайте навън емоциите си. След като напишете писмото прочетете го на глас изразително. Ако сте го направили правилно, тогава ще се почувствате опустошени, вероятно и слабост в тялото. Това е нормално. Това е показател, че сте освободили емоциите. Писмото-клапан не е необходимо да се изпраща. То е за вас.⠀ Трето. Когато се освободите от емоциите, е време да напишете писмо-мост на партньора си. Структурата му е следната:⠀ 1. Какви са положителните качества, които виждам в теб 2. За какво съм ти благодарна 3. Как се стараех да те подкрепя 4. Какви са моите нужди 5. Какво ми причинява болка 6. Какво бих искала да видя в твоето поведение⠀ Писмото не трябва да има оценки като „грозно, страшно, отвратително, мързеливо ...“ и т.н. не давайте оценки на личността. Само фактите: „Когато разговаряш по телефона с тази жена, чувствам негодувание и страх, защото се страхувам, че имате връзка с нея и ще ме напуснеш.“ ⠀ Можете да дадете това писмо на вашия партньор, но само на следващия ден след като сте го написали и сте го прочели още веднъж. Възможно ще поискате да го коригирате. Вашата задача е да кажете за вашите нужди и за емоциите си.⠀ Трудно е, но резултатът няма да чака дълго", съветва Наталия Кобилкина.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.