Най-популярните лотарии в България

https://goreshto.net/novini/nay-populyarnite-lotarii-v-balgariya/47139 Goreshto.net
Най-популярните лотарии в България

Лотарийните игри са обичани в цял свят, защото дават шанс на всеки да спечели джакпота и да стане милионер. А защо не и милиардер? През януари тази година късметлия от Мичиган спечели 1 млрд. долара от американската лотария Mega Millions. И това, ако не е сбъдната мечта… У нас игрите на Спорт Тото са безспорен хегемон, особено що се отнася до „милионерската“ Тото 2 – 6 от 49, но съвременните интернет технологии позволяват на родните играчи да се включат в утвърдени международни лотарии като EuroMillions, Eurojackpot и други.

Лотариите имат различни правила и възможности за залагане, но в общи линии работят на един и същ принцип – печалбите са по-големи, когато джакпотът е по-голям. След всяко теглене, ако никой участник не е познал точната и пълна комбинация, джакпотът нараства с определен процент от сумата на постъпленията от играта. Когато джакпотът падне, новото натрупване започва от определена минимална сума (за Тото 6 от 49 наградният фонд започва от 2 милиона лева, а например за Eurojackpot – от 10 милиона евро). По правило награди се изплащат и на участниците, познали определена част от печелившата комбинация. Така лотариите поддържат интереса на хората, а някои от тях, като родният Тотализатор, предлагат и втори шанс за различни печалби на пуснатите фишове.

Тото 6 от 49
Дори никога да не сте опитвали да играете Тото 6 от 49, веднага ще се досетите каква е целта. Трябва да познаете всички 6 изтеглени числа от общо 49. Преведено от езика на статистическата вероятност, шансът за джакпот е точно 13 983 816 към 1. Рекордните печалби от джакпота достигат 9.5 милиона, а досега над 114 българи са станали милионери от играта. Това е едно от обясненията защо Тото 6 от 49 е най-популярната лотарийна игра у нас. Ако сте познали 3, 4 или 5 числа от съответния тираж, ще получите награда. Тук печалбите представляват 50% от постъпленията за играта в тиража. Сумата за печалба при тройка, четворка и петица се изчислява на базата на процентно разпределение на резултатите и постъпленията. Единственото, което се изисква от вас, за да се включите, е да сте навършили пълнолетие.

Тото 5 от 35
Друга игра на родния Тотализатор също се радва на широка популярност от години. Това е Тото 5 от 35. Хората я харесват, защото традиционно там се реализират многобройни печалби, макар и на по-малка стойност. Една подадена комбинация от 5 числа струва на участниците едва 0.80 лв. А може да донесе стотици и хиляди левове на родените с късмет. Джакпот няма, а се разпределят половината от постъпленията за съответния тираж. Да, печалбите варират, но пък шансът да стигнете до тях е по-голям.

Еurojackpot
Еurojackpot е една от най-известните лотарийна игри в Европа, която се слави със своите щедри печалби. Билети се продават в пунктове и търговски обекти в 18 държави, но също така може да  участвате онлайн чрез специализирани лотарийни платформи и приложения на вашия мобилен телефон. Фишът има две полета за избор. Първо маркирате 5 основни числа от 1 до 50, а във второто поле посочвате 2 допълнителни числа от 1 до 10. През пролетта на миналата година се заговори, че БСТ преговаря за членство в Еurojackpot, за да разпространява официално играта у нас. Засега не е ясно кога и при какви условия ще се случи това, но ходовете на Тотализатора показват, че у нас има интерес към европейската лотария.

Моментни лотарии
Едва ли има човек, който да не е виждал шарените и красиви талони с изтриваща се защитена повърхност. Всички знаят, че там се крият парични и предметни награди. Билетите за търкане вече се предлагат единствено и само от БСТ, след като преди няколко години частните моментни лотарии бяха забранени. Въпреки промяната, интересът към билетите на късмета не намалява.

Причината е, че всичко става на момента – просто изтриваш полетата и разбираш дали и какво печелиш. Не се налага изобщо да чакаш. Другото предимство на моментната лотария е нейното разнообразие. Различните тематични игри използват не само стандартните числа на късмета, но и различни символи, знаци и фигури. Не бива да забравяме и достъпността на билетите – те се продават в повечето търговски обекти, а цената им варира от 1 до 5 лева. Още нещо – моментните лотарии имат по-висока честота на печалбите.

Днес моментните игри със скреч карти са основен сегмент от портфолиото на повечето хазартни оператори. Сред най-популярните такива игри на късмета на Спорт Тото са „Разбий трезора“, „Зодиак“, „Бързи 1000 лв“ и „Тайното имане“ и други. Държавният тотализатор предлага над 35 игри от категорията и не пропуска да предложи празнични и специални издания, като юбилейния талон „60 години Спорт тото“, в който за първи път са заложени три печалби от по 1 милион лева.

Лотарията е интересна, загадъчна и обичана. Днес потребителите имат голям избор, когато решат да тестват дали късметът е на тяхна страна. Желаем ви успех!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.