Нидал Алгафари взриви: Трябва да се вдигнат данъците! (още подробности)

https://goreshto.net/novini/nidal-algafari-vzrivi-tryabva-da-se-vdignat-danacite-oshte-podrobnosti/50826 Goreshto.net
Нидал Алгафари взриви: Трябва да се вдигнат данъците! (още подробности)

Нидал Алгафари буквално разтърси потребителите с изказването си!

Режисьорът, писател и съпруг на психоложката Мадлен Алгафари - Нидал Аргафари "застреля" потребителите в мрежата с коментар. В който твърди, че е наложително в България да се вдигнат данъците. Постът му е по повод предстоящите кметски избори, а ние предаваме думите му без редакторска намеса:

"Приятели, прегледах клишираните девизи, псевдо обещанията, рекламните материали на няколко партии и кандидати за кметове и останах с усещането, че нищо не се е променило през последните десетилетия.

Всички са се вторачили в дупки, тротоари, крайни квартали, чистотата и все теми от кръчмата. Всички изказвания, да не съм толкова краен, но повечето са нападки на лична основа, обвинения не придружени с доказателства, гнусни обиди. Как да направя избора си за кой да гласувам? Никой, ама никой не казва истината, че управлението на град, село или столицата става с финанси. Финансите се набират от данъци. Искаме да живеем в градове като онези от Запада. Искаме инфраструктурата да е като в Лондон или Берлин, но за това трябват много, много пари. Кой от кандидат кметовете ще признае, че за да се случи това трябва да се вдигнат данъците? Кой от кандидат кметовете ще заговори за качество, а не за количество? Защото аз искам да се направи една улица, но положения асфалт да остане поне двадесет години, боята с която се маркира да издържи няколко години. Тротоарите на улицата, да не се ремонтират след полагането на плочите след първата зима. Мнозина от вас ще рекат, ама се краде много. Винаги ще се краде, защото тези, които крадат са част от нас. Те са нашите, бащи, братя, сестри, майки, деца. Не са привнесени от вън. Когато някой от нашите стъкми далавера го тупаме по рамото "много е оправен", но когато не от нашия клан той е безскрупулен крадец. И така дали ще избера от лявата страна или от дясната, или от центъра, дали ще е високогласен "патриот" или нашмъркал се "националист" какво ще може да промени? Трябва личности, които имат силата, първо да кажат истината, колкото и да е страшна тя. Второ да имат силата да направят. За другото, т.е. третото - кражбите, и да се закълнат върху библията и корана, няма да им повярвам. Все още има време някой да ме убеди, как и от къде ще вдигне приходите за да сме европейска столица, град или село. Инак при нисък стандарт, няма как да очаквам нещо по-различно от който и да е", заяви Нидал Алгафари.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.