Нова схема: Крадат 60 млн. лв. от земеделците, парите отиват при ловните олигарси (ДОКУМЕНТ)

https://goreshto.net/novini/nova-shema-kradat-60-mln-lv-ot-zemedelcite-parite-otivat-pri-lovnite-oligarsi-dokument-2/52509 Goreshto.net
Нова схема: Крадат 60 млн. лв. от земеделците, парите отиват при ловните олигарси (ДОКУМЕНТ)

Интересна схема за богаташи се върти в момента. От името на министъра на земеделието Явор Гечев посредници чукат на вратата на всеки известен милионер в България.

Офертата, която предлагат е – плащаш по 3 евро на хектар за консултантска услуга – и получаваш свободно в момента ловно поле! После го очертаваш за субсидия и получаваш до 65 лв./дка уж за изхранване на дивите животни.

В замяна на услугата да се сдобиеш със свободно ловно поле, от общата сума за полето трябва да върнеш 20% от за консултантския хонорар. Парите, отделени за България по тази евро схема са общо 60 милиона лева.

Дали и колко пари от “хонорара” стигат до земеделския министър Явор Гечев?

 

Скандалните оферти, които валят в момента между богаташите в София са продължение на скандалите, разтърсили Министерството на земеделието с изработения от тях нов Стратегически план за подкрепа на земеделските производители. Много организации отдавна алармираха за тази опасност – средства от земеделците ще отидат в ловните олигарси! Имаше и протести по темата. Но никой не обърна внимание на земеделците.

Докато богатите хора, които за удоволствие си наемат ловни полета, ще могат да вземат милиони уж, за да хранят дивеча, земеделците, които произвеждат пшеницата за хляба на народа, ще получат едва 20 лв/дка. Схемата обаче е в ход. Написана е и Наредбата, по която ще кандидатстват земеделците.

Вече върви и таен търг за отдаване на свободните ловни полета с цел да бъдат отклонени милиони левове от земеделците към ловните олигарси.

Източник: vestonosec.net, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.