Новият градоначалник на Варна освети работното си място

Частните детективи били докарани специално от София

https://goreshto.net/novini/noviyat-gradonachalnik-na-varna-osveti-rabotnoto-si-myasto/122522 Goreshto.net
Новият градоначалник на Варна освети работното си място

Частните детективи били докарани специално от София

Още в първите дни, след като влезе във владение новият варненски кмет Благомир Коцев е успял да хвърли в шаш служителите на Община Варна. Веднага след положената на 13 ноември клетва, Коцев наел две частни детективски фирми, както и свещеник, които се оказали първите лица, влезли в наследения от Иван Портих кабинет.

 

Първи в кабинета на новия кмет на Варна се озовали служителите на две независими една от друга детективски агенции, които в продължение на часове издирвали скрити камери и подслушвателни устройства със специализирана апаратура. Частните детективи – бивши служители на МВР, били докарани във Варна от София, тъй като Благомир Коцев се опасявал, че всички детективски агенции в морската столица може да са обвързани по някакъв начин с предшественика му Иван Портних, разкриват запознати от варненската община.

 

Щателната проверка за бръмбари в офиса на Благомир Коцев не е открила  наличието на подслушвателни устройства. Въпреки това новият кмет на Варна е разпоредил ремонт на кабинета си, наследен от Портних, заради опасения, че подслушватели може да са вградени в мебелировката или под подовата настилка. Служебната кметска лимузина също е била проверена за бръмбари, но и в нея не са били открити подслушвателни устройства.

 

В извънработно време Благомир Коцев извикал и поп, който да извърши водосвет на кабинета му. Свещеникът пристигнал в 21 ч. вечерта и в продължение на близо час ръсел светена вода с китка от здравец из кабинета на варненския кмет, като накрая си тръгнал с 500 лева в джоба на расото. „Трябва да бъдат изгонени злите сили“, лаконично коментирал освещаването на новото си работно място кметът на Варна.

 

В началото на седмицата 45-годишният градоначалник на морската столица коментира във фейсбук профила си положението, което е заварил, като не пропусна да жегне Иван Портних и по чисто битова линия. „Започвам с кабинета, който заварих. Мръсен, вехт, миришещ лошо и с надрани стени. Портретът на Левски беше закачен зад вратата. Сега виси срещу мен на почетно място.

 

Българите обичаме дома си най-много след семейството. А неподдържаният дом говори за липса на уважение. За объркани ценности, нехайство и нихилизъм. Или като минимум, за това, че в него не се живее...“, написа Благомир Коцев.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.