Обявиха основната версия за трагичната смърт на 43-годишната д-р Илияна Иванова!

https://goreshto.net/novini/obyaviha-osnovnata-versiya-za-tragichnata-smart-na-43-godishnata-d-r-iliyana-ivanova/51295 Goreshto.net
Обявиха основната версия за трагичната смърт на 43-годишната д-р Илияна Иванова!

Д-р Илияна Иванова се е заразила от придружител на пациент!

43-годишната д-р Илияна Иванова, която преди дни почина от Ковид-19 коронавируса, най-вероятно се е инфектирала от придружител на пациент. Към момента това е основната версия на здравните власти в Сливен за трагичния край на лекарката от инфекциозното отделение на областната болница, предава вестник "Труд". От началото на месец април д-р Илияна Иванова е била поставена под домашна карантина. При проверките по случая е установено, че тя е имала опасен контакт с придружител на пациент. Това заяви шефът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова. Преди изтичането на карантината й е бил направен PCR-тест, който е показал отрицателен резултат. Въпреки това д-р Иванова е останала у дома си до края на месеца, извън отделението. Състоянието й обаче рязко се е влошило на 30 април, когато е била приета като пациент в инфекциозното отделение. За огромно съжаление, реанимационните действия, усилията на колегите й, както и консултациите със столични специалисти не са повлияли. Клиничната картина се е влошила бурно и е била с фатален край. „На всички много ни е мъчно за д-р Иванова“, каза с треперещ от вълнение глас д-р Балулова. Сред инфектираните са съпругът на лекарката – д-р Радостин Иванов, който също е лекар в отделението. Пробите на родителите му също са положителни. Състоянието им за момента е добро като лечението продължава. Заразени са били още пет медицински сестри и една санитарка от отделението, които също като двамата лекари са работили на първа линия с болни от коронавирус. Те са настанени в инфекциозното отделение.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.