ОГРОМНА ОПАСНОСТ! Полицията извънредно: Чуете ли тези думи по телефона, затворете веднага! (ще ви източат банковата сметка)

https://goreshto.net/novini/ogromna-opasnost-policiyata-izvanredno-chuete-li-tezi-dumi-po-telefona-zatvorete-vednaga-shte-vi-iztochat-bankovata-smetka/50317 Goreshto.net
ОГРОМНА ОПАСНОСТ! Полицията извънредно: Чуете ли тези думи по телефона, затворете веднага! (ще ви източат банковата сметка)

От полицията алармираха за нов вид чутовна измама!

Тази новина за новата огромна измама е от изключителна важност, затова не я пропускайте! И не само. Полицията призовава да я прочетете няколко пъти и да я съхраните в документите си така, че да я гледате всеки ден. Докато я научите наистина наизуст и няма никакъв риск да допуснете грешка. Грешка, която може да коства спестяванията ви и източването на банковата ви сметка. Нещата наистина са сериозни, затова помнете!!! Ако чуете тези думи по телефона, моментално затворете! А думите са просто: "Чуваш ли ме?", "Чувате ли ме?", или "Чувате ли ме добре"... Въпроси от този сорт. Целта на престъпниците този път е да им отговорите с "Да". Измамникът, който стои на телефонната слушалка от отсрещната страна ще запише именно вашия глас с въпросното "Да". С това "Да" впоследствие престъпниците ще имат възможността да извършват финансови транзакции и покупки от ваше име. Да правят преводи и дори да теглят парите ви. Една от първите ужилени е 49-годишната Тереза.Т, съобщава сайтът bukvarche.com. "Обади ми се млада жена, поне така звучеше по гласа. Тя сякаш се засмя леко и ме попита дали се чуваме добре. Казах "Да", откъде да предположа какво ще се случи после. Поговорихме няколко секунди само, през които измамниците са получили достъпа до личната информация на банковата ми сметка", разказва пострадалата. От полицията предупреждават още да не отговаряме на непознато гласово съобщение. Да не използваме клавиатурата на телефона си, ако отсреща ни помолят за това. И да не пропускаме да запишем веднага непознатия номер, от който ни е звъняно, за да го дадем на полицията. Не пропускайте да споделите информацията с близките и приятелите си, защото може да спасите парите им!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.