От „Левицата“ признаха и че партия „Възраждане“ няма място в лява коалиция

Григорова вече е провела две тайни срещи с президента и умува дали да приеме предизвикателството

https://goreshto.net/novini/ot-levicata-priznaha-i-che-partiya-vazrazhdane-nyama-myasto-v-lyava-koaliciya/122855 Goreshto.net
От „Левицата“ признаха и че партия „Възраждане“ няма място в лява коалиция

Григорова вече е провела две тайни срещи с президента и умува дали да приеме предизвикателството

Оказва се, че напоследък държавният глава Румен Радев, който в последно време е на върха на рейтинговата хранителна верига за родни политици, се занимава не с друго, а с тайни договорки, срещи, достойни почти за интимност и постепенни кроежи за създаването на партия.

 

След подскоците и внезапното активиране в левия спектър от страна на Корнелия Нинова държавният глава се решил на кардиналната стъпка да ухажва за бъдещата си партия Ваня Григорова. Двамата вече са провели срещи, на които държавният глава се опитал да убеди устатата общинарка да стане част от проекта му с черново име „Трети март“, признаха социалисти, дочули за поредната завера в ущърб на БСП.

 

Спекулациите, че от „Левицата“, оглавявана от Мая Манолова, Георги Първанов и Татяна Дончева, ще грабнат Ваня за флагман, притеснили президента и той решил да превари коалицията, като превърне Григорова в част от бъдещата си лява формация.

„Ние на този етап не сме водили разговори с госпожа Григорова, дори не знаем дали тя ще се реши на участие в партиен проект, дали ще се превърне в политик, или ще се отдаде на общината“, заяви съпредседателят на „Левицата“ Мая Манолова. По думите й лявото трябва да бъде обединено и формацията „винаги е подкрепяла тезите на президента Румен Радев“, но категорично без участието на БСП, тъй като там лидерът Корнелия Нинова си представяла лявото обединение като еднолична фирма.

 

От „Левицата“ признаха и че партия „Възраждане“ няма място в лява коалиция, тъй като е твърде националистически настроена, въпреки че лявото и Костадин Костадинов имат общи покровители, както се мълви.

 

Самата Григорова пък си вдига акциите, като категорично отрича на този етап да има политически амбиции, което я прави още по-апетитна хапка за партийни проекти и покани. Из кулоарите на лявото в политиката се говори, че президентът (въпреки че няма право да има собствена партия, докато е действащ държавен глава) щял да отмъкне именно суперзвездата Григорова под носа на други леви формации, за да я сложи за лидер на „Трети март“. Според социалисти Радев със сигурност щял да направи своя партия, тъй като е най-одобряваният политик в държавата в момента и не бивало да изпуска възможността да спечели подкрепа, ако чака тепърва края на мандата си.

 

Много партийни лидери от социалистическия спектър пък са готови начаса да забравят БСП и потъващата като камък Нинова и да прегърнат новата Радева партия като ракета носител към нови парламентарни мандати.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.