От стената на Петър Волгин: На България й е нужен нов 9 септември! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/ot-stenata-na-petar-volgin-na-balgariya-y-e-nuzhen-nov-9-septemvri-vizh-tuk/50776 Goreshto.net
От стената на Петър Волгин: На България й е нужен нов 9 септември! (виж тук)

Постът на стената на Петър Волгин разбуни духовете в мрежата!

"На България й трябва нов 9 септември" - този пост на страницата на журналиста Петър Волгин предизвика фурор в мрежата. Едни са категорично съгласни с написаното, други изригнаха възмутени. Ето какво точно съдържа текста: "На България днес е нужен нов 9-ти септември и нов Народен съд , 09.09. септември 1944 г. е една от малкото дати в българската история, когато тържествува справедливостта. Наказани са хората, въвлекли България на страната на нацистка Германия, наказани са българските фашисти, които са убивали българи. Българките фашисти са убивали не само политическите си противници, но и напълно невинни и беззащитни жени, деца и старци. На България днес е нужен нов 9-ти септември и нов Народен съд. Голяма част от българския политически, икономически и медиен/!/ елит заслужава да застане пред него. Особено онези, превърнали се в ретранслатори на най-мракобесните либерални практики и вашингтонско-брюкселското промиване на мозъците. Едва когато тези агенти на влияние изчезнат от публичната сцена, България ще има шанс да развива като свободна държава. Това, което става на 9 септември 1944 г. в България, е напълно естествено. На власт идва антихитлеристка коалиция и отстранява всички профашистки елементи от управлението на страната. Хората, присъединили България към хитлеристка Германия, си получават заслуженото. Напълно справедливо. Същата съдба сполетява слугите на нацистите и в много други европейски държави. Също толкова естествено е наследниците на някогашните фашисти днес да жалят за загубата на предците си. Имам предвид не толкова биологичните, колкото духовните наследници. Духовните фашаги. Твърде интересно е, че духовни фашаги днес са много от децата и внуците на някогашните висши партийни номенклатурни кадри. Стремежът да са винаги привилегировани никога не ги е напускал", пише в поста на стената на Петър Волгин.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.