Параскева Джукелова със спомени за Кристо и Италия! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/paraskeva-dzhukelova-sas-spomeni-za-kristo-i-italiya-vizh-tuk/51680 Goreshto.net
Параскева Джукелова със спомени за Кристо и Италия! (виж тук)

Параскева Джукелова разказа за впечатленията си от Кристо!

Впечатленията си от Италия и кейовете на Кристо сподели актрисата Параскева Джукелова в социалната мрежа. Ето какво разказа тя:

"Като нямаме нови пътешествия до далечни страни, ще си споделяме стари! Пък и само като видя снимките, усещам мириса на Италия, изскачат множество спомени, детайлчета, усещания, които няма как да са в кадъра.

Как реших например импровизирано да "се отбием" от пътя за Пиза, и да "отскочим" до Изео - защото е срамно да сме толкова близо до кейовете на Кристо, и да не стъпим на тях! Как се оказа, че е събота и много италианци също са в нашата посока, но все пак се отървахме от много чакане, и дори намерихме място за паркиране. Как после се оказа, че трябва да ходим пеша до градчето поне 30- 40 минути, как там пък разбрахме, че кейовете са всъщност в СЪСЕДНОТО градче, и трябва да се придвижим до него с влак. Как се натъпкахме във влакчето, дори не ми се мисли от "корона" гледна точка колко нагъсто бяхме.

Как когато все пак стигнахме до опашката за стъпване на кейовете, се оказа, че пускат "на порции" - беше първи ден и се притесняваха може би как ще се държи конструкцията. Как чакахме под жаркото слънце два- три часа, бавничко вървеше опашката.

Как майка дори се отказа, и отиде да ни изчака встрани на сянка и седнала. Как когато най-после стъпихме на златната пътека имаше някаква особена детска радост у всички, някаква лекота и усмивки. Как всички заедно споделяхме радостта да сме там! Ей така, просто си се разхождахме! Чудна работа! Щастливи хора! Как после - пак с влакчето се върнахме до съседното градче, там оставих майка и татко до гарата и тръгнах да взема колата, която бяхме оставили доста далече. Как въпреки забраната за влизане на превозни средства в района, местни хора ме посъветваха да се помоля на полицаите да ме пуснат с колата, за да взема възрастните си родители. И как наистина - когато обясних това на полицаите, те пропуснаха колата ми на абсолютно доверие! И сега ми се плаче като се сетя за тяхното разбиране и човещина! Как пристигнахме по залез в Пиза, и бързахме да не затворят и така нататък, и така нататък...", сподели Параскева Джукелова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.