Пеевски: Искаме от премиера и МС пълна информация за свършеното по приоритети, времената на работа “на тъмно” приключиха. Хората ще ги оценяват ежедневно

https://goreshto.net/novini/peevski-iskame-ot-premiera-i-ms-palna-informaciya-za-svarshenoto-po-prioriteti-vremenata-na-rabota-na-tamno-priklyuchiha-horata-shte-gi-ocenyavat-ezhednevno-3/120941 Goreshto.net
Пеевски: Искаме от премиера и МС пълна информация за свършеното по приоритети, времената на работа “на тъмно” приключиха. Хората ще ги оценяват ежедневно

Постигането на максимална публичност и прозрачност за работата на министър-председателя и Министерски съвет по най-важните за държавата теми и приоритети е от първостепенна важност и отговорност пред обществото. Това заяви  Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС. Времената на работа “на тъмно” и задкулисните, безпринципни договорки приключиха, напомни Пеевски.

Изпълнението на конституционните разпоредби за контрол върху работата на правителството от страна на парламента, който е изразител на волята на избирателите е именно в тази публичност, с която ние се ангажираме, коментира Пеевски.

Затова ще бъдем максимално изискващи и активни по отношение на действията на правителството и премиера, като всеки получен от тях отговор ще бъде публикуван, за да може хората да знаят какво се работи, от кого се работи, кой носи отговорност за действията, които се предприемат и най-важното, за да имаме непрекъсната обратна връзка с хората, заявява Пеевски.

Държим премиерът и воденият от него МС да разберат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република, това че дължат отчет за работата си и че тази отчетност се случва чрез и пред Парламента.

На базата на контрола от парламента, ние ще информираме хората за това какво се случва, за да могат да дадат своята оценка, обяви Пеевски.

Това е моделът, по който ще се работи и занапред, категоричен е председателят на ПГ на ДПС. От премиера и правителството очакваме да бъдат адекватни на тези изисквания, допълва той.

Днес получихме отговор от премиера на изисканата писмена информация за действията на правителството по отношение на изпълнението на най-важния приоритет пред страната - приемането на България в Шенгенското пространство.

В отговора се съдържа информацията за проведените срещи и разговори с външнополитически лидери и фактори, както от министър-председателя, така и от вицепремиера Мария Габриел и министрите, натоварени с процеса.

Публикуваме пълния текст на отговора, като очакваме оценката на хората за свършеното до тук, напомни Делян Пеевски.

Пълният текст  на отговора ТУК

Източник: blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.