Пеевски на Тюркян чешма: Ще се борим Възродителният процес никога повече да не се случва в България

Той припомни думи на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган – да се върне връзката с избирателите

https://goreshto.net/novini/peevski-na-tyurkyan-cheshma-shte-se-borim-vazroditelniyat-proces-nikoga-poveche-da-ne-se-sluchva-v-balgariya-3/124059 Goreshto.net
Пеевски на Тюркян чешма: Ще се борим Възродителният процес никога повече да не се случва в България

Той припомни думи на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган – да се върне връзката с избирателите

Когато дойдох тук, първо отидохме на гроба на малката Тюркян, защото брат ѝ ме попита: "Ще има ли наказание за това, което се случи". Щом на днешния ден, 39 години по-късно, все още търсим наказание, значи имаме какво ново да свършим. Щом зверствата на тоталитарния режим все още не са наказани, значи, че трябва да работим по тази тема, защото това зло не трябва да бъде ненаказано. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред хилядите, дошли в кирковското село Могиляне, за да отбележат 39-годишнината от насилствената смяна на имената и да се преклонят пред паметната чешма, издигната в памет на най-малката жертва на т.нар. Възродителен процес – седемнадесетмесечната Тюркян.

Пеевски допълни, че именно в тази връзка от партията са се борили за промените в новата Конституция на България, а именно – да се не се позволи случилото се преди 39 години да се случи отново. 

„Прекланям се пред жертвите на тоталитарния режим. Болката я виждам в очите ви и тя не е отминала. Ще се борим това никога повече да не се случи в България, защото благодарение на вас дойде демокрацията и винаги ще ви бъдем благодарни. Смятам, че ДПС сме длъжници на вас, за всичко, което сте направили в България и трябва максимално да бъдем близо до вас“, каза още Пеевски.

Той припомни думи на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган – да се върне връзката с избирателите. 

„Губим я накъде през последните 10 години, за което се извинявам, и ще направя всичко, което е по силите ми, за да го поправя, за да почнем да правим реални неща, които да виждате всеки ден, а не само да ви призоваваме да ни подкрепяте, когато дойдат избори. Ще бъдем до вас, за което си давам думата“, каза още председателят на ПГ на ДПС. И допълни, че няма да отчете какво е свършено, защото то е показателно през последните 6 месеца и е задължение към избирателите заради жертвата, която са дали да дойде демокрацията.

Делян Пеевски честити и Коледа на всички християни и пожела за новата 2024 г.: „Да бъде мирна, всички войни да спрат, защото мирът е най-ценното нещо, което имаме. Да има спокойствие за нас, за нашите деца, за нашите майки, за нашите баби и дядовци“, каза още той.

На възпоменателния митинг в Могиляне присъстваха ръководството на партията, евродепутати от ДПС, гости от съседна Турция, съобщава БТА.

Източник: blitz.bg

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.