Пеевски: Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани в парламента (ВИДЕО)

Инспекторатът да разследва, прокуратурата разследва. Абсолютно за нас е незаконно това, което се извършва

https://goreshto.net/novini/peevski-shte-poiskame-vsichki-biti-policai-da-badat-izslushani-v-parlamenta-video-3/121771 Goreshto.net
Пеевски: Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани в парламента (ВИДЕО)

Инспекторатът да разследва, прокуратурата разследва. Абсолютно за нас е незаконно това, което се извършва

Избра се абсолютно незаконна комисия, която заменя други органи. Разследване на какво? Хората си свършиха работата и овладяха максимално бързо този чудовище вандализъм, който се извърши в София.

Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод създаването на временна анкетна комисия за проверка на факти и обстоятелства за упражняване на прекомерна сила от органите на МВР протестите пред Националния стадион.

 

„Има си инспекторат, има си прокуратура. Какво ще върши тази комисия?“, попита той.

"Мислите ли, че парламентът има право да разследва? Съгласно кой закон и какво ще проведе това нещо? Каквото и да установи парламентът, пак ще го прати на прокуратурата“, обясни той.

„Инспекторатът да разследва, прокуратурата разследва. Абсолютно за нас е незаконно това, което се извършва. Подкрепихме да има председател, защото се видя, че без ДПС не може да бъде избран и председател. Атанас Атанасов беше избран с нашите гласове, преди това предложението му не мина“, подчерта Пеевски.

 

„Нямат желание, просто я правят с пълен популизъм. Колегите искат да разграждат държавата , което се случва от много години. Трябва да започнем да градим нещо, защото скоро сигурно ще има и комисия да разследваме депутати. Искате ли да създадем една комисия за разследване на депутати, които рушат държавата? Нея ще я подкрепим“, заяви председателят на ПГ на ДПС.

По думите му, по данъчните закони всичко е изяснено.

Той обясни, че се водят разговори за създаване на комисия, която да разследва случилото се в Министерството на електронното управление. „Ако бъдем подкрепени, ще го вкараме", посочи той.

 

„Излъчихме членове на тази комисия, за да защитим момчетата, ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани тук, да се прожектират всички кадри.

Тенденциозно бяха в интернет само кадрите, където има бити протестиращи. Аз казвам, където има насилие, единици трябва да си понесат отговорността. Но не може да се счита, че полицията трябва да бъде лишена от всякакви права. Защото вие представяте ли си да няма полиция? Ще стане анархия“, изтъкна Пеевски.

 

„Видяхте какво се случва – палени кофи, опожаряване на имущество, агресия чудовищна, едни вандали. Агресията на полицаите, която беше единична, видяхте за колко малко случаи се говори, тези лица, които са постъпили извън закона, трябва да си понесат отговорността, но по законовия ред“, обясни той.

 

Тази комисия какво ще разследва само – кой е бит и кой не е бит? А защо не се заемат за това футболно хулиганство и тези вандали да има по-строги санкции? Ние затова ще влезем и ще предложим вътре това, защото ако има по-строги санкции и има държава, нещата няма да се случват. Но ние не можем да се лишим от полиция. Направо да внесем един закон и да закрием полицията – вие искате ли това?“, попита Пеевски.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.