Пеевски за дерогацията: Ще преговаряме за срока, но трябва да стане веднага!

Всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е пагубен, заяви председателят на парламентарната група на ДПС

https://goreshto.net/novini/peevski-za-derogaciyata-shte-pregovaryame-za-sroka-no-tryabva-da-stane-vednaga-2/121148 Goreshto.net
Пеевски за дерогацията: Ще преговаряме за срока, но трябва да стане веднага!

Всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е пагубен, заяви председателят на парламентарната група на ДПС

„Ще преговаряме за срока, но трябва да стане веднага“, това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски преди днешното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което ще бъде обсъждана предложената отмяна на дерогацията за руския нефт.

Пеевски припомни, че внесеното предложение предвижда дерогацията да отпадне в тридневен срок. 

„Всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е пагубен“, посочи Пеевски. 

„Надяваме се, че ще има разум в министър-председателя и в „Продължаваме Промяната“ (ПП), за да не бъде видяно, че финансират Путин“, допълни той. 

БЛИЦ припомня, че премиерът Денков свика за днес извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет по повод внесения в Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Фокус на заседанието ще бъде оценката на последиците и рисковете за националната сигурност на България при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставената от Съвета на Европейския съюз дерогация за преработката на руски нефт от българската рафинерия. Доклади по темата ще представят компетентните органи - Държавните агенции „Национална сигурност” и „Разузнаване”, както и Служба „Военно разузнаване”.

В съвета ще се включат и министрите на икономиката и индустрията и на енергетиката – Богдан Богданов и Румен Радев. С изводите от докладите, които не са засекретени, допълнително ще бъде запозната и Диана Ковачева, омбудсман на републиката.

Източник: blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.