Пеевски: Заставам твърдо зад МВР

Препоръчвам премиерът другият път като има такава ситуация, да излезе срещу тези хора, заяви той

https://goreshto.net/novini/peevski-zastavam-tvardo-zad-mvr-3/121504 Goreshto.net
Пеевски: Заставам твърдо зад МВР

Препоръчвам премиерът другият път като има такава ситуация, да излезе срещу тези хора, заяви той

Не съм на мнение, че оставката на вътрешния министър се е превърнала в залог за оставането на това правителство. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„Препоръчвам премиерът другия път, като има такава ситуация, да излезе срещу тези… Това беше като гангстерска битка на улицата. Вие какво очаквате да направят тези момчета? Те постъпиха абсолютно достойно и защитиха гражданите на София. Пълна подкрепа имат от мен за действията си.

Изненадвам се на коментарите на Денков как общуваме с министъра. Всички лидери общуваме с министъра на МВР и сме се виждали с него, и заедно сме се виждали с него. Аз не мога да разбера това вълнение, Радино вълнение в премиера. Всички лидери на партии и шефове на парламентарни групи общуват с всички министри“, посочи той.

Калин Стоянов ми каза, че има опит за влияние за назначаване на полицейски шефове. Аз казах, че не трябва да се допуска и че никой от нас няма право да назначава никой от МВР“, подчерта той.

Според него не трябва да има  анкетна комисия за полицейското насилие. „Ние няма да подкрепим такава комисия. Какво можеха да направят тези момчета на улицата?

Вие гледахте ли записите? В тази ситуация е много лесно да се коментира. Да излязат от уютните кабинети премиерът и министрите, да слязат на улицата и да видят какво се случва и тогава да коментират тези момчета. Твърдо ги подкрепяме, против сме тази комисия“, каза още Пеевски.

Министърът не може да излезе с позиция за насилието, има си проверяващи органи като Инспектората на МВР. Нека си проверят и да кажат. Ако има някой с прекомерно насилие и го установят - има си закони, има си и наказания“, добави депутатът.

Председателят на ПГ на ДПС обобщи, че работата по бюджета е на финалната права.

„Обсъждаме нещата, след малко Асен Василев идва, ще разговаря с ГЕРБ и ДПС по темите. Вървим напред, мисля, че ще има решение. Във финансовия министър има много разум. Съвсем скоро приключваме. Там няма никакви проблеми, с бюджета“, уточни той.

Източник: blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.