Писателката Людмила Филипова: Хората се имат за голяма работа!

https://goreshto.net/novini/pisatelkata-lyudmila-filipova-horata-se-imat-za-golyama-rabota/51815 Goreshto.net
Писателката Людмила Филипова: Хората се имат за голяма работа!

Писателката Людмила Филипова с интересни разкрития в мрежата!

Писателката Людмила Филипова направи много интересни и непознати за повечето хора разкрития в мрежата. Ето какво сподели тя преди часове:

"Хората често се имат за голяма работа. Но забравят, че първият мозък на планетата ни е еволюирал и появил се при воден плосък червей – велик да е! Прото-очите са започнали развитието си от бактериите.

Гените ни се отличават с няколко процента от тези на тревата. Бозайниците (и ние) произлизат от мишеподобно, а всички същества на Земята – от бактерия, зародила се преди 3,8 млрд.г. Населяваме малка планета, обикаляща около често срещано в Космоса жълто джудже в стандартна галактика от милиони милиарди др. такива. Бактериите са и тези, които преди около 2,45 млрд г. са преобразили цялата ни планета – на тях дължим наситения кислород, озона и синьото небе. На пчелите пък дължим всички цъфтящи растения. А как европейските откриватели покоряват местното население на Америка? Днес го обясняват с превъзхождащите технологии и ценности на европейците. Истината е, че го покоряват чрез вирусите и бактериите си, които пренасят и за които индианското население не било подготвено (не се е срещало с тях). 90% от местното американско население измира заради нововнесените европейски зарази, главно шарка. Микроорганизмите са и важни за нас. Последният общ прародител на цялата земна еволюция, а и на нас е също бактерия (ако някого го интересуват подробности по темите съм ги описала в книгата ми „Контактът“ по други причини). Здравето ни дори зависи от микроорганизмите в червата ни, вече класифицирани като нова категория орган. Много учени смятат и че бактериите ще са тези, които ще населяват планетата ни след като човечеството изчезне. По собствени причини. Но да оставим бактериите – смешно е да се имаме на този фон за богонаследници. И да мислим, че нещо се върти около нас. Не, нищо не се върти около нас и всеки сам определя съдбата си - но стъпили в грешна посока, то помага на цялата еволюция да селектира по-адаптивните и успешни от него. Във всички отношения. И така, от бактерията до нас. Иначе и нас нямаше да ни има. А какво постигна сам Човекът за краткото си съществуване (2,3 мил. г., но с глобално въздействие от век след индустриалната революция): глобално затопляне и климатични аномалии; унищожаване на 70% от водните видове и 50% от сухоземните; изсече огромна част от световните гори и ги заля с бетон; създаде атомна бомба; разтапя ледовете на полюсите; напълни моретата с л...а; изпрати много тенекии до Марс; задръсти орбитата ни с космически боклук и остави отпечатъци от подметки на Луната. Създаде си и разни пандемии, от които не умее да се пази, защото вярва, че е над микроорганизмите. Груба грешка според милиардната еволюция. Накратко, ако има Бог в нашата вселенска махала, то той ще е привърженик на бактериите, червеите и мишките. А, също може би и на алигаторите, акулите и хлебарките, които имат доста древна и успешна еволюция, за разлика от човешката. Или на октоподите, притежаващи най-съвършената зрителна система; или на кита, с най-добри комуникационни възможности; или на гъбите, чиято подземна система създава природен интернет за цели гори и поля. И така", разсъждава писателката.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.