Пловдивски адвокат втрещи: Стига с това насилие над жени! Мъжете са много по-тормозени, но мълчат! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/plovdivski-advokat-vtreshti-stiga-s-tova-nasilie-nad-zheni-mazhete-sa-mnogo-po-tormozeni-no-malchat-vizh-tuk/51585 Goreshto.net
Пловдивски адвокат втрещи: Стига с това насилие над жени! Мъжете са много по-тормозени, но мълчат! (виж тук)

Пловдивският адвокат Тодор Кръстев взриви мрежата!

Адвокатът от Пловдив Тодор Кръстев буквално подпали социалната мрежа с гневния си пост. В който казва "баста" на преекспонираното насилие над жени. И заявява в прав текст, че силният пол е не по-малко мачкан и тормозен от дамите. Дори обратното:

"Леко взе да ми омръзва темата за домашно насилие и физически тормоз, на който са били подложени популярни жени, а и не само, по време на карантината. Темата се подгрява непрекъснато, сега заради карантината, иначе периодично по всякакви поводи.

Актуално жълта е и не слиза от медиите. Не че не е вярно. Убеден съм, че са искрени тези, които споделят преживяните драми, а причинилите ги трябва задължително да получат заслужената санкция на закона и общественото порицание. Мисля си обаче, че не са по-малко мъжете, които са подлагани на същия тормоз от жени. Разликата е, че никой не вдига в тяхна защита пушилка по медиите, а и не прави съвети и репортажи, за да обясняват патилата им. Телефонче дори не се съобщава за тях, на което да се оплачат. И това ако не е дискриминация, не знам какво е. Тук е голямата разлика. И проблема изисква специално изследване от социолози, психолози и журналисти. Жените говорят, а мъжете мълчат. Защо? Мълчат защото ги е срам. Кой български мъж би си признал, че е подложен на тормоз от жена си, или спътницата си в живота. Или, че колежката го притеснява нерегламентирано на работното място. Ами нали, ако го направи, ще стане за кашмер. Как си представяте български мъж да се обади и да изплаче мъката си, че шефката му го притеснява. И не откликне ли - службата му заминава. Ще го побъркат от подигравки, ще трябва не само да смени работното си място, но и да се изсели някъде, където не го познават. Такива са нравите в нашето общество, за съжаление. Трябва с ръка на сърцето да си признаем, че обществото ни е настроено феминистично. То, и семейното ни законодателство е такова. Писано е от жени и за жени. И университетските преподаватели в юридическите факултети под сурдинка си го признават. Абе, мъж да не си в България... По-добре се натискай и търпи, иначе ти е разказана играта: жилището ще ти вземат, децата, парите, от работа ще те изгонят... Ще бъдеш залепен на стълба на позора, като човек зарязал семейството си и децата, едва ли не на произвола на съдбата. В работата ще те подиграват... И т.н и т. н. Затова търпят българските мъже, та белким пораженията да са по-малки. Твърде странна е тази дуалистична реакция, а и надали може да се обясни само с някакво криворазбрано джентълменство или естественото неудобство един мъж да признае, че е притесняван от жена си вкъщи или друга на работното място. Стискат българските мъже проблемите в себе си, често ги споделят с чашката и неподходящи приятели, и това най-вероятно ги подрежда на първо място по смъртност в Европа. В битието си на адвокат на такива драми съм се наслушал, че ще ви се изправят косите. И повярвайте ми в повечето случаи жертвата е била от така наречения силен пол. Но затова някак е неудобно да се говори. Темата не е интересна, а и както споменах, трудно ще се вземе интервю и информация от мъж съсипан по този начин", взриви мрежата Тодор Кръстев. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.