Полицейската акция в Челопеч е срещу най-известните бракониери в Средногорието

https://goreshto.net/novini/policeyskata-akciya-v-chelopech-e-sreshtu-nay-izvestnite-brakonieri-v-srednogorieto-5/130267 Goreshto.net
Полицейската акция в Челопеч е срещу най-известните бракониери в Средногорието

Специализирана полицейска акция срещи бракониерство и незаконно притежавано оръжие проведоха днес сутринта служители на ОДМВР-София на територията на Челопеч.

 

По непотвърдена информация при претърсването на домовете на Иван Иванов – "Мръвката" и Стоян Патев - "Патката" са открити, както незаконни оръжия и боеприпаси, така и придобити от бракониерска дейност ловни трофеи. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа.

 

Миналата пролет в социалните мрежи турист написа, че по време на сутрешна разходка из  гората в близост до челопешката хижа  "Мургана" с групата му попаднали на зловеща гледка - набързо покрит с клони труп на сърна в напреднала бременост. От тялото били изрязани само бутовете и плешките, а от разпрания стомах се подавала главата на злочестото неродено сърненце.

 

Трудно може да си представим какъв шок са изживяли туристите в следствие на тази потресаваща гледка, но макар и позакъсняло, като че ли възмездието връхлита челопешките бракониери.

 

По време на разговори с жители на селото репортерите ни научиха доста тревожни неща за дългогодишната бракониерска дейност на Иван Иванов - "Мръвката" и Стоян Патев - "Патката", но преобладаваше въпросът: "Защо арестуват само тях, а не и другите трима от групата им?"

 

Без никакви притеснения "групата" се хвалела, че "повече от 20 години не са пазарували месо от магазин" и "отгледахме си децата с дивечово месо, ще отгледаме и внуците по същия начин".

 

И може би не е просто хвалба, защото специално за Стоян Патев - "Патката", се знае, че няма приятел, или роднина, който не е гощавал с дивечово месо

Ситуацията при Иван Иванов била друга. За него било всеизвестно, че бил голям темерут и предпочитал да дава дивечовото месо на кучетата си, но не и да го споделя с някой извън семейството си.

 

Една сутрин преди две години в местното кафене овчар от селото споделил, че над хижа "Мургана" предния ден е видял стадо от десетина муфлона. Въпреки че било посред бял ден "Групата" незабавно се метнала на джиповете, а три дни по-късно създърмата вече била готова и разделена. Така станало и с четирите диви кози, които имали нещастието да се появят в челопешкия Балкан.

И тук зададохме въпросът: "Откъде тези хора имат такова чувство за безнаказаност?"

 

Отговорът: "Стоян Патев е някакъв началник в "завода" (Аурубис България-АД) и има много пари, освен това е за пореден мандат общински съветник.

Иван Иванов отдавна е свикнал всичко да му се разминава.

Като ученик в техникума беше откраднал горивната помпа от един трактор и го "покриха" без никакви последствия. След това през 90-те години участваше в една хулиганска банда, на която й викаха "Поповете". На тях любимото им забавление беше  да връзват с тел възрастни хора за стълбовете и да ги държат така по цял ден и никой нищо не им направи. Затова се имат за недосегаеми."

Източник: crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.