Полицията разби схема за търговия с храни с изтекъл срок!

Собственика на  никому неизвестната “ВАМИХ трейдинг” търгувал с шоколадови и захарни изделия на световни марки, всичките с изтекъл срок на годност!

https://goreshto.net/novini/policiyata-razbi-shema-za-targoviya-s-hrani-s-iztekal-srok-2/53174 Goreshto.net
Полицията разби схема за търговия с храни с изтекъл срок!

Собственика на  никому неизвестната “ВАМИХ трейдинг” търгувал с шоколадови и захарни изделия на световни марки, всичките с изтекъл срок на годност!

Вчера по време на случайна проверка служителите на МВР се натъкват на микробус пълен със захарни и шоколадови изделия на световни марки, всичките с изтекъл срок на годност.

 

Въпросните продукти се търгували от Васил Михайлов, който уж представлявал баровската водка Монблан в България, но съвместявал това и с търговия с храни с изтекъл срок на годност.

 

По време на рутинна проверка в района на Цариградско шосе столичните полицай се натъкнали на сделка между Михайлов и друг търговец, по време на която първия препродавал на търговеца на преференциални цени шоколади, вафли и скъпи бонбони на търговеца.

 

Всичко това разбира се без документи за произход и липсата на контрол от страна на БАБХ.

 

Стоката която се превозвала от Михайлов възлизала над 20000 лева по намалени цени, като реалната и себестойност е два пъти по-голяма.

До момента полицията не е съобщила подробности, но от източници на МВР научихме, че се извършват данъчни проверки и такива от БАБХ не само на Михайлов но и на част от лицата на които той е продавал негодната за употреба стока.

 

Кой е Васил Михайлов и с какви други подвизи се е прочул в ъндърграунда?

 

Михайлов търгува на българския пазар с водка “Монблан”,   но близки до него споделят, че вместо нея той продава алкохол менте на цена между 50 и 70 лв. без ДДС, а в бутиковите кръчми удря два стотака за литър.

 

Високоградусовото питие не е от най-разпространените на пазара, но ценителите по цял свят го търсят заради аналогията му с едноименния парфюм, както и заради особената чистота т.к е направено от първокласна френска пшеница, с ледникова вода от Алпите.

 

 Не така стояли нещата на  родния пазар, обаче. източници от агенция “Митници” довериха, че заради слабото търсене, у нас по документи влизат не повече от 2-3 тира годишно. Според данни на маркетингови агенции от типа на AC Nielcen (на които се позоваха хора от бранша), в баровските пивници същото количество се изпива от претенциозните балъци за близо месец.

 

Драстичното разминаване между внос и потребление може да се обясни само с нелегално производство в някои от безименните дестилерии, казани и гаражи, за които подопечните на вицепремиера Асен Василев Агенция “Митници” и НАП остават слепи.

 

Доскорошен служител на данъчната администрация призна, че преди време е имало разработка, срещу Васил Иванов Михайлов, собственик на никому неизвестната “ВАМИХ трейдинг”, който се слави с богато криминално минало.

 

Разследващите били стигнали до безспорни доказателства, че Михайлов финансира вноса на водка “Монблан”, използвайки хипотетичният родственик на “ХИПОЛЕНД”, както и служители на иначе уважаваната дистрибуторска компания “Инкофуудс”.

 

За същия било установено, че стои зад няколко “казана”, бълващи менте алкохол. Михайлов бил поръчал и платил кеш на местни производители от старозагорско да произведат общо 4 дестилационни колони, чийто капацитет конкурирал няколко от водещите бг-винпрома, пишело още в сводката. Къде са инсталирани съоръженията никой не знае, т.к законотворците не са счели за нужно да контролират търговията с подобни инсталации, захранващи директно сивия сектор. За капак “ВАМИХ трейдинг” фигурирала в халваджийските тефтери на няколко собственици на казани като изкупвач и продавач на плодове за производство на етилов алкохол. При това без да е регистрирана като земеделски производител.

 

Контрабандистът Васил Михайлов, чиято фалшива водка “Монблан” прати в спешното стотици зрелостници в разгара на баловете през 2021год., въртял банда за изнудване заедно с още четирима криминално проявени. Наш читател дойде лично в редакцията за да разкаже за тормоза, на който бил подложен той и семейството му. Покрай собствените си незаконни бизнеси Михайлов имал цял списък с хора, които по един или друг начин са били в досег с криминалния контингент и това ги правило уязвими. Умишлено се подбирали жертви с чисто досие, малък и често закъсал бизнес, и без връзки по високите етажи. Най-често Михайлов се насочвал към съдържатели на малки магазинчета, кръчми или семейни хотелчета. На тези хорица без да знаят им се е пробутвал фалшив алкохол или контрабандни цигари. “Лошата” стока се смесвала с редовна, потърпевшите не се усещали и безкритичто пласирали артикулите на редовните си клиенти. Васил Михайлов предварително знаел кой магазинер ще бъде зареден с незаконни цигари и няколко часа след доставката цъфвал неканен в магазина. Понякога се представял за разследващ полицай, а друг път за дистрибутор на водка “Монблан”. Последното не било голяма лъжа, още повече, че из София той джиткал с брандиран Форд Фокус.

 

Бандитът лесно влизал под кожата на собствениците и им обяснявал как  ако каже и една дума на ченгетата, те щели да затворят и без друго западналия им бизнес. Но ако човечецът можел да отдели по хилядарка на седмица, той щял да си затвори очите. Наплашени, търговците бъркали в касата с надежда да им се размине. Но след 3 дни Михайлов отново се появявал за да вдигне мизата, защото “нещата били много проблемни”. Който откажел да се отчете бил заплашван с полиция, ДАНС, прокуратура, а на най-костеливите орехи директно им било казвано, че надвечер неговите хора щели “да им понаместят кокалите” за назидание на други немирници.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.