Последни новини за коронавируса: Ето и кои са спешните телефони за връзка!

https://goreshto.net/novini/posledni-novini-za-koronavirusa-eto-i-koi-sa-speshnite-telefoni-za-vrazka/51134 Goreshto.net
Последни новини за коронавируса: Ето и кои са спешните телефони за връзка!

На тези телефони може да се свързвате с въпроси за коронавируса!

Последни новини за коронавируса и актуални телефони, на които всеки може да получи информация или да зададе въпрос при нужда, бяха обявени публично. Журналистката Соня Колтуклиева публикува най-важните неща, които трябва да знаем:

"В Министерството на здравеопазването работи телефонна линия за въпроси за коронавируса - 02 807 87 57. На него между 8.30 и 17 часа в делничните дни отговаря лекар епидемиолог.

Междувременно на сайта на здравното министерство са публикувани въпроси и отговори за коронавируса, обобщени от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Ето основните от тях (всички - в прикачения файл). Във въпросите е посочено названието 2019-nCoV, с което вирусът бе наричан преди Световната здравна организация да даде официалното му название Covid-19.

Какви са симптомите?

Вирусът може да причини умерени грипоподобни симптоми като: треска кашлица затруднено дишане мускулни болки и отпадналост. В по-сериозните случаи развиват тежка пневмония, остър респираторен дистрес синдром, сепсис и септичен шок, които могат да доведат до смъртта на пациента. Хората със съществуващи хронични заболявания, изглежда, са по-предразположени към тежко протичане на заболяването.

Някои хора по-предразположени ли са към вируса?

Обикновено малките деца, възрастните хора и тези със съпътстващи заболявания (например артериална хипертония, сърдечни заболявания, диабет, чернодробни заболявания и респираторни заболявания) се очаква да бъдат изложени на по-голям риск от развитие на тежки симптоми. Тъй като това е нововъзникващо заболяване и има само ограничени данни, все още не знаем кои групи от хора може да са предразположени към по-тежък изход след заразяване с 2019-nCoV", публикува важната информация Соня Колтуклиева. Запомнете и разпространявайте тази важна информация!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.