Потрес! Много хора не могат да решат тази задача: Виж верния отговор тук!

https://goreshto.net/novini/potres-mnogo-hora-ne-mogat-da-reshat-tazi-zadacha-vizh-verniya-otgovor-tuk/49907 Goreshto.net
Потрес! Много хора не могат да решат тази задача: Виж верния отговор тук!

Мнозина са тези, които се затрудняват от елементарна на пръв поглед задача!

Шокиращо или не, математиката за трети клас е доста трудна за много от порасналите вече хора. Това стана ясно след онази задача, която се видя в интернет, научи Goreshto.net. В онлайн пространството обикаля математическа питанка, която затруднява доста от потребителите. Грешните отговори са наистина много, което е шокиращо. В случая се пита 2 минус 2 по 2 плюс 1 на колко е равно? Хората масово са започнали да извършват действията последователно, което е случая е голямата им грешка. Всъщност старо правило в математиката е, че умножението и делението се извършват преди събирането и изваждането. Тоест те са с предимство, когато имаме за извършване някои от тези действия едновременно. В този случай първо се умножава 2 по 2, което прави 4. Оттам следва 2 - 4 = - 2. А пък - 2 + 1 = -1. Следователно верният отговор в тази задача е - 1. Това се учи в училище някъде около трети клас. Затова е шокиращо и потресаващо, че възрастни хора не могат да решат уравнението правилно. В интернет се срещат най-различни странни отговори. Основната грешка е, че се забравя, че умножението е преди изваждането и събирането. Според доста от хората, сгрешили задачата, решението е следното: 2 - 2 = 0 х 2 = 0 + 1 = 1. Те получават 1 като верен отговор, но това всъщност е грешен отговор. Математиката като цяло е най-нехаресваната и неразбирана материя в училище, а и изцяло в живота. Много хора се чудят защо учат математика, тъй като тя няма да им потрябва за в бъдеще. Истината обаче е, че много неща са на базата на математиката, но хората просто не го знаят. А и в този случай става въпрос за елементарни неща, които се налага всеки да прави. Дори да отидеш до магазина, ти трябва да можеш да смяташ. Умножението прави сметката още по-висша и затова неслучайно е измислена таблицата за умножение. В заключение можем да посъветваме хората да не забравят напълно за математиката. Тя може да не им трябва непрестанно в живота, но е хубаво поне да се знаят елементарни неща, за да не се изпада в нелепи ситуации като тази.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.