Потрес! Виж какво кисело мляко предлагат на нашия пазар + начина да разпознаеш истинското!

https://goreshto.net/novini/potres-vizh-kakvo-kiselo-mlyako-predlagat-na-nashiya-pazar-nachina-da-razpoznaesh-istinskoto/49787 Goreshto.net
Потрес! Виж какво кисело мляко предлагат на нашия пазар + начина да разпознаеш истинското!

Българското кисело мляко в магазините невинаги е качествено, ето как да узнаете истината за него!

Не е тайна, че в България се продават много храни, чието качество е доста дискусионно. Сред тях е и предлаганото ни по магазините кисело мляко. Затова е добре да проверяваме дали то е истинско или не. Киселото мляко, което се продава по щандовете, в много случаи е изкуствено направено, т.е. не съдържа полезна бактерия в себе си. Това са онези млека, които имат сладък вкус, прекалено гъсти са или имат някакви фибри в себе си. Ние ще ви предложим няколко начина, по които да разпознавате истинското кисело мляко. Вярваме, че те ще са ви от голяма полза и ще помогнат на бъдещото развитие на здравето ви. На първо място един качествен такъв продукт трябва да съдържа в себе си само мляко и закваска. Това го пише на етикета. Ако там обаче пише, че има и сухо мляко, някакви растителни мазнини, нишесте или нещо друго, то бъдете сигурни, че не става въпрос за кисело мляко. Другото, което гарантира качество, е надписът "Български Държавен Стандарт", накратко БДС. Ако го има, то най-вероятно млякото е истинско.

Все пак обаче в България често ставаме свидетели на лъжи с цел печалба. Затова е добре сами да си правим проверка на качеството. А това може да стане по много прости начини.

Истинското мляко трябва да бъде воднисто. Тоест задължително трябва най-горе в кофичката да има малко вода след отварянето. Всяка дупка трябва да се пълни от вода. Ако това не е така и млечната маса е изцяло плътна, то става въпрос за сухо мляко, което няма нищо общо с реалността. Един от много добрите трикове за разпознаване на млякото е чрез йоден разтвор. Той се купува от аптеката. Капнете към 2-3 капки върху млякото. Чакате един час и ако дотогава млякото стане кафеникаво, то значи е истинско. Ако стане лилаво, значи съдържа нишесте и е изкуствено. Вкусът на всяко кисело мляко трябва да бъде леко кисел. В България обаче се продават много млека със сладникав вкус. Те не са истински и са вредни за организма и най-вече за стомаха. Един от най-важните критерии за качество на българското кисело мляко е трайността. На всеки етикет я пише. Едно истинско мляко съхранява полезните си свойства най-дълго 10-15 дни след приготвянето си. Срокът му на годност може да бъде най-много един месец. След това вече не само не е полезно, но става и вредно. Затова не купувайте кисело мляко с по-голям от месец срок на годност. Надяваме се, че сме успели да ви предупредим за това, което може да ви сполети от некачествено кисело мляко на българския пазар. Сега зависи от вас дали ще се предпазите или не. Успех!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.