Премиерът Борисов с важна новина за училищата! (още подробности)

https://goreshto.net/novini/premierat-borisov-s-vazhna-novina-za-uchilishtata-oshte-podrobnosti/51271 Goreshto.net
Премиерът Борисов с важна новина за училищата! (още подробности)

Премиерът Бойко Борисов съобщи важна новина за учебния процес!

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи важна новина за училищата и учебния процес по време на карантина. Както вече стана ясно, учители и ученици ще завършат учебната година дистанционно и няма да се връщат в класните стаи. Това се налага заради все още големия процент заразени с коронавирус. Правителството обаче е отделило средства за сектора:

"Образованието, грижата за децата и за учителите са основни приоритети на нашето правителство. Въпреки ситуацията, в която светът се намира, ние продължаваме целево да финансираме този толкова ключов за нас сектор.

На днешното заседание на МС (вчера - бел.ред.) отпуснахме 136 млн лева за 21 национални програми за развитие на образованието през тази година. С тях ще се подпомага обучението в детските градини, в училищата и центровете за подкрепа на личностно развитие. Средства ще бъдат отпуснати за осигуряване на безплатни учебници, транспорт на ученици и учители, връщане на отпаднали деца в училище, осигуряване на достъп до интернет и техника, привличане на хора, които искат да преподават на ученици с по-слаби резултати. Продължава подкрепата ни за българските училища в чужбина, както и за музеите и библиотеките, които да бъдат места за провеждане на уроци и занимания. Много силен акцент поставяме и върху изучаването на природни науки, математика, технологии. Отделяме средства по програмите за оборудване на модерни кабинети по тези науки, за експерименти и лаборатории за учениците, за създаване на цели центрове в училищата. Целта е да провокираме интереса на децата да се занимават и да избират технологични професии, защото те са ключови за нашето бъдеще", заяви Бойко Борисов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.