През последните 10 години цената на автомобилите втора ръка е скочила двойно

В Европа все по-трудно се намират коли втора ръка на добра цена

https://goreshto.net/novini/prez-poslednite-10-godini-cenata-na-avtomobilite-vtora-raka-e-skochila-dvoyno/119247 Goreshto.net
През последните 10 години цената на автомобилите втора ръка е скочила двойно

В Европа все по-трудно се намират коли втора ръка на добра цена

През последните години цените на автомобилите втора ръка не спират да растат, а на пазара за автомобили на старо се наблюдава и липса на достатъчно предлагане. Това освен, че ограничава купувачите в избора и, ги принуждава да заплащат по-високи цени за 15-20-годишни коли.

 

Огнян Ценов, който е собственик на автокъща споделя, че основна роля за високите цени у нас играе пазарът на автомобили в Европа. Там колите също са доста по-скъпи и се намират все по-трудно. Става въпрос предимно за Италия, Австрия и Германия. Причината за повишаването на автомобилите втора ръка там е, че няма нови автомобили, съответно няма откъде да си купят, за да ги сменят.

 

 

Поради тази причина италианци, германци и австрийци си карат старите автомобили, защото не могат да си купят нови. Търговците пък съответно купуват по-скъпо и ги продават по-скъпо. Ценов посочва, че автомобили, които преди две години е продавал за 7000 лв., сега цената им е скочила на 9000 лв.

Изследване на компания, осигуряваща данни за автомобилите сочи, че през последното десетилетие, средната продажна цена на употребявани коли е скочила двойно.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.