Протест заради кмет-гурбетчия затвори бул. "Сливница" в час-пик

https://goreshto.net/novini/protest-zaradi-kmet-gurbetchiya-zatvori-bul-slivnica-v-chas-pik-5/127020 Goreshto.net
Протест заради кмет-гурбетчия затвори бул. "Сливница" в час-пик

Стотици граждани от столичния район "Илинден" блокираха бул. "Сливница" в центъра на София с искане за оставката на районния кмет от ПП ДБ СС Емил Бранчевски. От 2 месеца насам гражданите в Илинден наричат кмета си гурбетчия, тъй като не се явява на работа, а подозренията им са, че работи в Германия докато е кмет. В момента ОИК-София е разпоредила проверки в НАП, НОИ и външно министерство дали районният кмет има и друг трудов договор. А преди ден по същата причина - наличие на фирма от район "Илинден" бе освободен заместник-кметът Радослав Колев. Според справка в търговския регистър той има действащо дружество.

 

По време на протеста тази вечер кметът Бранчевски отново не разговаря с гражданите като този път според протестиращите си е тръгнал от работното му място преди края на работния ден и се е скрил от тях. Едно от основните обвинения на гражданите в Илинден е именно това - че кметът отказва диалог с тях. Според протестиращите той не е присъствал на нито едно обсъждане на Бюджет 2024 на Столична община и никой не е заявил или защитил проектите, които гражданите искат да бъдат реализирани в района.

 

Стотиците протестиращи в Илинден стигнаха до блокиране на бул. "Сливница" в час пик след като миналата седмица исканията им по време на първия протест не бяха чути и взети под внимание от Столична община. Тогава районният кмет отказа да разговаря с тях и се наложи да бъде изведен с полиция от сградата на общината.

 

Ден преди протеста пък граждани на столичния район „Илинден“ изненадващо го срещнаха пред сградата на НОИ в центъра на София. Не е ясно какво точно е правил градоначалникът от “Спаси София” Емил Бранчевски в институцията. В началото на годината Бранчевски, станал известен с прякора си кметът-гурбетчия, обяви че е претърпял инцидент и е в болничен. Според официална справка в Столична община обаче той няма представен болничен лист. Именно заради това граждани са поискали ОИК София да провери кмета за наличието на друг трудов договор.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.