Рафи Бохосян избухна: Първият Хеликон в България ще бъде затрит! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/rafi-bohosyan-izbuhna-parviyat-helikon-v-balgariya-shte-bade-zatrit-vizh-tuk/51123 Goreshto.net
Рафи Бохосян избухна: Първият Хеликон в България ще бъде затрит! (виж тук)

Рафи Бохосян е бесен от това, което искат да причинят на града му!

Певецът Рафи Бохосян е извън кожата си и изригна в мрежата преди часове. А причината е предстоящото разрушаване на сто-годишна сграда, в която се намира книжарница Хеликон. Ето какво заяви Рафи: "Първият Хеликон в България е на път да бъде затрит! Сграда с над 100 годишна история ще бъде съборена, за да се изгради още една нова модерна, но просто постройка. Като малък ми подариха първата книга от тук. Купуваха ми енциклопедии, които отвориха очите ми към свят, непознат за мен до този момент. Всяка година по Коледа когато ме питаха какво искам за подарък, отивахме точно в тази сграда и потъвах във вълшебния свят на книгата. Времето летеше станах гимназист и от джобните си заделях, за да мога след училище да отида в Хеликон и да разгледам любимите си секции. Невероятните книжари Ели, Стефка, Петя, Фатима и още много други бяха моя компас в това царство на знанието и до днес когато съм в Бургас и мога минавам да ги поздравя, а Марго ни гледа от горе и съм сигурен, че в момента беснее за това, което се случва с Хеликон на Тройката! Казват че младите не четат. Не е вярно, но вместо да насърчаваме, събаряме... Когато си в Бургас и питаш: “Извинете къде има книжарница?” Отговорът винаги е бил: “Хеликона на Тройката”. Нямам представа от кого зависи, но апелирам Община Бургас да се застъпи и да предприеме всички възможни действия “институцията” Хеликон да не бъде затрита от сърцето на Бургас! Не съм в Бургас и не мога да бъда в момента, но нека всеки, който може отиде там и се застъпи за мястото емблема. Мястото, което за поколения бургазлии превърна четенето на книги в една вечна любов!", възмущава се Рафи Бохосян.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.