Разби ги: Венци Мицов отказа на Нова ТВ и Мон Дьо! (взриви мрежата)

https://goreshto.net/novini/razbi-gi-venci-micov-otkaza-na-nova-tv-i-mon-dyo-vzrivi-mrezhata/51135 Goreshto.net
Разби ги: Венци Мицов отказа на Нова ТВ и Мон Дьо! (взриви мрежата)

Венци Мицов отказа на Нова телевизия и Мон Дьо!

Да откажеш своите 20 минути слава на Нова телевизия и така гледания Мон Дьо?! Да, има човек, който го направи и то преди броени минути. И това е Венци Мицов, който бе поканен лично от Мариан Станков след унищожителното му изказване за интервюто с Азис. Ето какво заяви Мицов:

"Обадиха ми се от екипа на предаването „Неделята на Нова“ с покана.

Поканата бе от Мариан Станков – Мондьо. За интервю. Това се случи, след като в неделя изразих доста остро отношението си към чалгата, медийния рупор към нея, подмяната и легализирането и. Оказа се, че както интервюто на Азис е станало „вайръл“, така бил станал „вайръл“ и моят коментар (боже, какви думи ползвам, направо ми иде да си шибна сам един задвратник). Благодарих учтиво за поканата. Признавам си, че статусът ми бе повече от остър и това, че господин Мариан Станков е решил да ме покани, при положение, че съм убеден, че му дължа извинение за това, че написах, че не се сещам за името му, е повече от достойна реакция в чисто журналистическия смисъл на думата. Всички изричаме остри думи. Особено някои от нас. Помолих за ден за размисъл. Днес отказах да участвам. И сега ще ви кажа защо отказах. Крайно неподходящ съм за подобен формат. Помислете си малко – в последните години покрай заниманията ми с обществена дейност не съм произвел нищо кой знае какво. Нито написах музика, която да стане популярна. Нито създадох велики текстове. Нито направих каквото и да било, с което да се гордея. През последните години се занимавах с едно – блъсках глава в стената. Стената не поддаде. Поддаде главата ми. И даже май се счупи. Счупи се нещо някъде там – там, където се намираше надеждата. Защо да участвам в 20 минутно интервю? Някаква звезда ли съм? Не, нито съм звезда, нито съм VIP нито съм какъвто и да е фактор. Справка – оценката, която ми бе дадена съвсем наскоро за онова, което правех в последните 4 години. В СОС. Оценка – седни си, слаб 2. Не, не аз трябва да бъда канен, колеги от Нова. Аз съм един от ония хора, които са виновни днес Азис да е заместил Димитър Воев в праймтайма. Защото и аз, както и други като мен трябваше да говорим тогава. А сега – сега вече е късно. Но имам една молба към вас. Тя е простичка. Колеги! Не канете мен. Излезте от студията си. Излезте от удобния наклон. Излезте от каненето на едни 20 души постоянно във всички предавания. И отидете в мазето. В мазето е пълно с млади хора, които се занимават с изкуство. С музика, с поезия, с театър. Отидете при тях. Открийте ги! В тях е надеждата. Не в хора като мен. Господин Мон Дьо, благодаря за поканата ви. Оценявам я! Но ви умолявам – и вас и вашите колеги. Потърсете другата България. Не тази на Азис и Златка. А тази на младата група от Угърчин, която, за да си купи музикални инструменти бачка в строителството. Шпаклова, замазва и кърти, за да може да си купи Фендър стратокастер и да свири на него. Тази България ще ни спаси. Онази на чалгата и българския Депеш Мод, който едва ли може да ви каже с колко знака е ре мажор, няма да ни спаси. А мен ме оставете. Аз тепърва трябва да създам нещо, за да имам правото да участвам в 20 минутни интервюта. За момента съм в позицията на онзи философ, който бе казал – „От всичките ми ученици ме разбра само един... но и той ме разбра погрешно“...", заяви Венци Мицов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.