Режисьорът Стефан Командарев: Да наричаш коронавируса "измама" е безумие! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/rezhisyorat-stefan-komandarev-da-narichash-koronavirusa-izmama-e-bezumie-vizh-tuk/51389 Goreshto.net
Режисьорът Стефан Командарев: Да наричаш коронавируса "измама" е безумие! (виж тук)

Стефан Командарев не подкрепя част от представителите на собствения си бранш!

Режисьорът Стефан Командарев се противопостави на част от собствения си културен бранш, твърдящ, че Ковид-19 е измама и всичко е просто световна конспирация. Ето какво заяви той публично днес:

"Ето какво мисля за все повече заливащите ни безумия от типа „измамата коронавирус“ от позицията на бившия лекар. На фона на 300 000 загинали, над 4 милиона и половина заразени по света, да твърдиш, че няма епидемия и че това е заговор на някой си ще е тема на много анализи и изследвания.

Това не е само български феномен, има го, уви, в цял свят. Но не е само това. Алчността в лицето на сбъркани бизнес интереси има огромен интерес да плаща за разпространението на тези глупости. Човешкият живот е без значение пред печалбата. Нямат стойност жертвите, важното е бизнесът да върви – това е мотото на т.н шведски модел. Всички видяхме там това до какво доведе. За жалост и в България се намериха доста интелигентни, малко или повече известни и уви осведомени хора, които започнаха да разпространяват тези небивалици. Аз не обвинявам лековерните, всички сме в трудна ситуация. Отричането на реалността и намирането на лесен виновник за несгодите са естествени психически защитни механизъми, никой не е застрахован. Аз обвинявам онези интелигентните и осведомените, които въпреки, че са наясно какво става, надушиха, че има далавера, че може да се изкара нещо, най-малкото малко известност и се хвърлиха да агитират - няма епидемия, всичко е конспирация. Дали някой от загиналите досега 99 българи не им се е доверил прекалено? Това, че в България засега „минаваме метър“ се дължи на дисциплинираността на тези, които си останаха по домовете и спазваха мерките и на адекватните действия на лекарите на първа линия и в частност на хората от т.н. щаб. Не на властта, не на аури и тн. Познавам лично един от тях – професор Кантарджиев, невероятен човек и лекар от старата школа. Представям си през какво е минал. При цялата съсипана от десетилетия хаотична здравна система, при липсващите лекари, сестри (прогонени в емиграция в търсене на достоен труд). При липсата на държавническа социална и здравна политика, заменени с приватизация и дерегулация на пазара, ранните мерки, сливането на грипните с коронавирусните ваканции изиграха ключова роля. Но както знаем, у нас винаги няма добро, останало ненаказано. И накрая един съвет. Всички „агитатори“ по темата „измамата коронавирус“ да отидат да споделят тезите си с лекарите на първа линия – в „Пирогов“, Видин, Ямбол… Сред докторите има много честни, търпеливи и прями хора, но и те имат праг към гаврата с тях. А иначе, дай Боже, нещата да вървят все така на добре! И това ще мине, даже натам върви. Животът ще се връща, малко по малко. Дано да излезем помъдрели от това изпитание!", категоричен е Командарев.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.