Родители на бунт! Баровският тенис клуб “Малееви” на Юлия Берберян изостави две дечица да скитат сами в промишлената зона на града

https://goreshto.net/novini/roditeli-na-bunt-barovskiyat-tenis-klub-maleevi-na-yuliya-berberyan-izostavi-dve-dechica-da-skitat-sami-v-promishlenata-zona-na-grada-5/135964 Goreshto.net
Родители на бунт! Баровският тенис клуб “Малееви” на Юлия Берберян изостави две дечица да скитат сами в промишлената зона на града

МВР, Столична община, Министерството на образованието и Министерството на спорта да извършат незабавна проверка на самозабравилите се жълтопаветни примадони, зоват потърпевшите

 

Отвратително безхаберие, заплашващо здравето и живота на две малки дечица, записани на лятна тенис школа, демонстрира персонала в претенциозния и безбожно скъп клуб “Малееви”, разказаха пострадалите.

На 13 юни т.г. две осем годишни момченца, чиито родители са платили неприлично високи такси за тренировки, са били оставени без надзор от страна на треньори и възпитатели. Улисани в игри, буквално под носа на работещите там, те излизат извън пределите на комплекса, разположен в карето между натоварения столичен бул. “Н. Вапцаров”, бившия “София Ленд”, болница “Токуда” (по настоящем “Аджибадем Сити Клиник”) и ул. “Атанас Дуков”. На метри от клуба е гората на Ловния парк, както и бившата промишлена зона на кв. “Хладилника”. Освен строежи и профучаващи с бясна скорост коли, други признаци на живот наоколо няма.

 

Без никой от хората в “Малееви” да се усети, двете момченца напускат кортовете и поемат в неизвестна посока. Отсъствието им остава незабелязано от страна на треньорите и охраната в клуба, разказва майката на едното. Въпреки, че минават часове, на никого не му хрумва да ги потърси.

Че децата ги няма става ясно едва в късния следобед, когато родителите идват да ги приберат. Изпълнените с ужас викове и сълзите на майките не трогват подчинените на жълтопаветната примадона Юлия Берберян, чиито дъщери - сестри Малееви притежават едноименния клуб.

 

Слава Богу, историята завършва с хепи енд няколко часа по-късно, когато малчуганите са намерени капнали от умора и силно обезводнени в жегата, на почти 3 км. от кортовете, в покрайнините на кв. “Кръстова вада”. Те са вървели близо час в промишлената зона на “Хладилника”, с риск да бъдат прегазени от някоя кола или от тежката строителна техника на обектите, възмущават се семействата им.

Ако има нещо по-скандално от факта, че претендиращият за престижен и надежден тенис клуб “Малееви” не може да опази живота и здравето на трениращите там деца, е отвратителното бездушие и липса на човечност, демонстрирани от ръководството му. Подчинените на Берберян и сестри Малееви отказват да поемат каквато и да е отговорност за инцидента с двете деца и продължават да твърдят, че не е тяхна работа къде скитат поверените им питомци. Поне такъв нагъл отговор са получили родителите, отишли да им търсят сметка.

 

Семействата са решени да сезират МВР, Столична община, МОН и Министерството на спорта, заканвайки се да търсят отговорност от собствениците и мениджърите на спортното заведение. Още повече, че децата не са тренирали индивидуално, а са били записани на организирана лятна тенис школа.

Юлия Берберян и дъщерите й са сред най-отявлените поддръжници на “Да България” и неизменна част от метежите през 2020 г., довели до четиригодишното политическо безвремие. Те придобиват земята, върху която е изграден тенис клуба чрез скандална заменка, за жълти стотинки по времето на Стефан Софиянски. Срещу няколко панелки в крайни столични квартали, фамилията на Берберян се сдобива през далечната 1997 г. със “златните” 20 830 кв.м. земя в кв. “Лозенец”, м. “Погребите”. Приблизителната сума, с която “Малееви” влиза в сделката, е около 270 000 щ. долара. Само за сравнение - година по-късно Стефан Софиянски продаде на д-р Торао Токуда (бел.ред. - основателят на болница “Токуда”, изградена срещу тенис комплекса) 26 000 кв. м в същата местност „Погребите“ за около 1 млн. щ. долара - почти четири пъти по-скъпо.

 

Явно свикнали да минават метър с политическите протекции на господарите си от бившата Държавна сигурност, пребоядисалите се като демократи Юлия Берберян и дъщерите й продължават да нехаят за спазването на законите в Р България, коментират отвратени столичани. “Този път обаче не става дума за заменки или кражби, а за живота и здравето на поверените им деца, ето защо ще стигнем до край. Искаме за строго наказание!”, категорични са родителите на двете момченца, оставени на произвола на съдбата от тенис клуб “Малееви”.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.