Сарафов вика за обяснение прокурора, пуснал шофьора, причинил смъртта на Ферарио Спасов

Обвинителят от Окръжната прокуратура във Велико Търново Йордан Кожухаров обясни, че няма опасност Начо Пантелеев да се укрие

https://goreshto.net/novini/sarafov-vika-za-obyasnenie-prokurora-pusnal-shofyora-prichinil-smartta-na-ferario-spasov-7/120887 Goreshto.net
Сарафов вика за обяснение прокурора, пуснал шофьора, причинил смъртта на Ферарио Спасов

Обвинителят от Окръжната прокуратура във Велико Търново Йордан Кожухаров обясни, че няма опасност Начо Пантелеев да се укрие

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е извикал за обяснение утре в София прокурора от Окръжната прокуратура във Велико Търново Йордан Кожухаров, разкриват запознати от държавното обвинение.

 

Кожухаров е наблюдаващият прокурор по разследването срещу 24-годишния Начо Пантелеев, който вчера предизвика катастрофата на главния път София-Варна край великотърновското село Шереметя, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов. По-рано днес по решение на Йордан Кожухаров, Пантелеев е освободен от ареста срещу най-леката мярка за неотклонение "подписка". 

 

Очаква се да бъде назначена проверка за работата на обвинителя от Окръжната прокуратура във Велико Търново за последните няколко години. Възможно е още утре Кожухаров да бъде незабавно отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

 

Самият обвинител обясни решението си за налагането на най-леката мярка за неотклонение на Пантелеев с аргументите, че 24-годишният мъж от Лясковец не е осъждан и пробата му за алкохол е отрицателна.

 

"Той има семейство и малко дете. Не мисля, че има опасност да се укрие. В тази ситуация нямаме все още изяснена причината за ПТП-то, да ви кажа честно", заяви пред Нова телевизия Йордан Кожухаров.

 

Инцидентът стана вчера около 17 часа на главния път София-Варна на правия участък преди село Шереметя в посока Велико Търново. 24-годишният Начо Пантелеев и майката на детето му пътували към старопрестолния град, за да купят подарък за детето си, което скоро има рожден ден. Шофьорът обаче управлява белия си мерцедес с превишена скорост на мократа настилка, като застига и удря в задната част колата на Ферарио Спасов. Фолксвагенът на треньора излиза от пътя и той загива на място.

Източник: dir.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.