Сестра Пенева от Русе: Месец ми отне да забравя пародонтозата, а зъбите ми се клатеха! (ето какъв метод е ползвала у дома)

https://goreshto.net/novini/sestra-peneva-ot-ruse-mesec-mi-otne-da-zabravya-parodontozata-a-zabite-mi-se-klateha-eto-kakav-metod-e-polzvala-u-doma/50087 Goreshto.net
Сестра Пенева от Русе: Месец ми отне да забравя пародонтозата, а зъбите ми се клатеха! (ето какъв метод е ползвала у дома)

Сестра Пенева от Русе сподели метода, с който е успяла да пребори упоритата пародонтоза!

Сестра Пенева е на 59 години от Русе. Близо 20 години е работела като медицинска сестра, но заради ниското заплащане се отказва. Семейството й се захваща с малък фамилен бизнес и споделя, че е по-доволна. Не за проблемите в здравеопазването ни пише тя обаче, а за уникалния метод, с който е преборила своята пародонтоза.

"Всеки, който има пародонтоза, знае за какво става дума. Много препатих от нея. Венците ми бяха в плачевно състояние, оголени зъби и на места дори се клатеха. Колко пари съм пръснала по кабинети на стоматолози, само аз си знам. А се оказа, че ми помогна не друго, а природата", споделя сестра Пенева.

Това, с което тя се е отървала от упоритата пародонтоза и то в рамките на около месец, са две неща. Първото е великата рецепта на лечителя Петър Димков. Отвара, с която се жабури устата по няколко пъти на ден и особено преди лягане вечер. Отварата съдържа 10 грама жълт кантарион, 20 грама лайка и 30 грама смрадлика. Билките се смесват и от тях се взимат две чаени лъжички смес. След това се загрява 250 милилитра вода и щом се сгорещи, с нея се заливат билките. Оставя се да се вари за още 5 минутки. След това течността се прецежда и с нея се правят между 5 и 7 жабурения на ден. Вече споменахме, че най-важното и продължително от тях се прави вечерта, преди да си легнем. "Това беше основното нещо, което правих. Но също така съм ползвала и чая на Димков, който се прави от 50 грама цвят от лайка и 50 грама листа от смрадлика, плюс 70 грама скръкове от жълт кантарион. Не е никак лош на вкус, но също допринася за лечение на венците и лечение на пародонтоза", обяснява сестра Пенева. Бърза обаче да предупреди, че чаят трябва да се пие по малко и не всеки ден, защото листата от смрадлика действат различно на всеки при вътрешен прием. Може да има хора, на които той да не се отрази добре, затова трябва да се съгласува с лекар преди това. "Правя и още нещо, което продължавам и до днес. Всяка сутрин, абсолютно всяка, дълго време си жабуря устата с чист зехтин. Веднага след ставане от сън. В началото ми беше трудно, но после успях да задържа до 20 минути. Щом го изплюете, течността в устата ви трябва да е станала рядка и бяла. Страшно помага при пародонтоза", споделя русенката.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.