Шефът на БНТ Емил Кошлуков: Хора с кръстчета на шията, но петолъчки в сърцата!

https://goreshto.net/novini/shefat-na-bnt-emil-koshlukov-hora-s-krastcheta-na-shiyata-no-petolachki-v-sarcata/51232 Goreshto.net
Шефът на БНТ Емил Кошлуков: Хора с кръстчета на шията, но петолъчки в сърцата!

Емил Кошлуков се изказа гневно в социалната мрежа преди минути!

Преди минути шефът на БНТ Емил Кошлуков се изказа гневно в социалната мрежа. Той защити църквата от онези, които скочиха и поискаха тя да бъде затворена за Великден. Ето какво заяви директорът на националната телевизия: "Така наречените модерни хора, които като продукти на соц-педагогиката бъркат светската държава с атеистична, днес яростно нападат църквата. Все пак безбожието беше издигнато до идеология, до квазирелигия през комунизма. Не винаги си даваме сметка за пораженията от това, особено за тяхната дълбочина и мащаб. Пандемията е само казус, христоматийна илюстрация на явлението. Дори да затворим църквите, омразата ще остане, тя е вкоренена с десетилетия хулене и отрицание на вярата. Доста хора носят кръстче на шията, но петолъчки в сърцата. И не става дума за това, дали вярващите спазват мерките. Разбира се, че трябва да ги спазваме всички, казано е ясно да не изпитваш Господа, твоя Бог, да не Го предизвикваш с неразумно поведение и риск (Лука 4:12, Матей 4:7). Става дума за ненавист, която е опакована в псевдозагриженост и остроумието на петокласник- тия брадатите в рокли колко са зле, от този вид. Това са същите хора, които ни обясняват как трябва да прекръстим „Св. Александър Невски", защото не бил български светец (добре, че не са се сетили да прекръстят Иисус Христос, който очевидно също не е българин). Същите хора, които знаят подробно какви часовници имат владиците, но не могат да кажат Отче наш. Ние се преборихме с комунизма, но с наследството му все още не", ядоса се Емил Кошлуков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.