Скандал под носа на Терзиев! Контрера алармира, че софийската община е хакната

https://goreshto.net/novini/skandal-pod-nosa-na-terziev-kontrera-alarmira-che-sofiyskata-obshtina-e-haknata-3/134235 Goreshto.net
Скандал под носа на Терзиев! Контрера алармира, че софийската община е хакната

Ето какво пише съветника от ВМРО:

Деловодната система на Столична община е срината! Де факто от дни общинските съветници нямаме достъп до електронната система за документооборот на общината. Същото важи и за поне част от администрацията.  В превод - всичко е спряло!

 

При кмет с бизнес и познания в ай-ти сектора точно електронното управление на София е сринато. Имаме и зам.-кмет по дигитализацията. Почти седмица въпреки това електронното управление на София е с дръпнат шалтер!

 

В същото време неоторизирана фирма (без договор) е допусната да  служебните компютри на служители в общината. Нейни представители правили проверки и инсталирали софтуер. Интересно какъв, на какво основание и защо! Кои са тези хора и какъв достъп са получили до лични данни, документи на граждани и юридически лица?

 

Защо общинските съветници Продължаваме да нямаме достъп до доклади, писма, предложения, питания и преписки в Столичен общински съвет?

 

Имало ли е кибер атака срещу Столична община и защо системата продължава да не работи?

 

ГДПОБ уведомени ли са?

 

Промяната каквото пипне - се разпада!

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.