Скандал в парламента! Надежда Йорданова отрича за милионите на сестра си и за Вичо Касичката! (ВИДЕО)

Фаворитката на Христо Иванов плаши журналисти със съд

https://goreshto.net/novini/skandal-v-parlamenta-nadezhda-yordanova-otricha-za-milionite-na-sestra-si-i-za-vicho-kasichkata-video-3/139562 Goreshto.net
Скандал в парламента! Надежда Йорданова отрича за милионите на сестра си и за Вичо Касичката! (ВИДЕО)

Фаворитката на Христо Иванов плаши журналисти със съд

“Ако твърдите това ще се видим в съда” - така Надежда Йорданова от “Да, България”заплаши журналист на “Свободно слово”, който я попита използвала ли е политическите си връзки за да отърве сестра си - крупната зърнарка Мариела Йорданова от проверка за злоупотреба с европейски субсидии. За бившия си шеф и (ако вярваме на неопровергани от самата нея медийни публикации) любовник Велико Желев, познат като “Вичо Касичката”, политичката я беше обхванала странна амнезия. Може би от напредващата й възраст, но едва ли.

 

За сведение на г-жа Йорданова трябва да кажем, че работата на журналистите е да питат, а не да твърдят каквото и да било. Поне докато не получим документите, върху които базираме въпроса си. В тях се съдържали данни за сериозни злоупотреби със субсидии от страна на “Сортови семена - Разград”, зад което стои именно сестрата на “йористката”.

Книжата (ако вярваме на източниците си) обикалят няколко парламентарни групи и нищо чудно съвсем скоро да бъдат официализирани със сигнал до прокуратурата. В този смисъл нищо чудно по-скоро да се срещнем с Надежда Йорданова в кулоарите на държавното обвинение, отколкото в рамките на частно-правен спор, от какъвто ние най-малко се боим.

 

Вчера (бел.ред. - 1 август т.г.) нашият екип използва заседанието на временната парламентарна комисия, добила гражданственост като “Пепи Еврото и Нотариуса” за да попитаме любимката на Христо Иванов вярно ли е, че кака й Мариела се е срещала с бившия следовател Петър Петров (Еврото) или с негови “лейтенанти” за да уреди деликатния казус, заплашващ да й лепне тлъсто обвинение за злоупотреба със субсидии. Въпросът ни освен на булевардни слухове, беше базиран на медийни публикации, които от своя страна цитират народни представители, запазили (все още) логична анонимност.

 

Депутатката не само отказа да отговори, но и си позволи да вдига ръка към камерата и да ни пързаля с реплики от сорта, че единственото, с което е помагала на сестра си било за отглеждането на трите й деца. Ние, от своя страна, си запазваме правото да се съмняваме. Мариела Йорданова е собственик на „Сортови семена“ ЕАД – Разград, регистрирана още през 1994 г.

Оборотите на компанията са шестцифрени, печалбите – високи, а субсидиите от ЕС – доста сериозни. Мирела Йорданова е и дългогодишен председател на Сдружението на зърнопроизводителите в Лудогорието.

 

Отново заради кака си, през горещата политическа есен на 2023 г. русата фурия на Христо Иванов постави под въпрос правото на Украйна да продава зърното си у нас. Необявен конфликт на интереси преди гласуването за отмяната на забраната на вноса на жито и слънчоглед от Украйна постави депутата от ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова в доста деликатна ситуация. Въпреки че беше против отмяната, наопаки на позицията на управляващото мнозинство, русата юристка не посочи мотивите за това предварително, а именно – оказва се, сестра й е много сериозен играч в сферата на зърнопроизводството.

Мариела Йорданова плаши правителството с протести и играе в отбора на големите, които в момента правят всичко възможно, за да остане цената на хляба висока, а браншът им да продължи да ползва всички блага и да работи без конкуренция – с неплащане на ДДС, огромни субсидии, без акциз за горивото.

 

Как Надежда Йорданова избяга от нашите въпроси, гледайте във видеото, ексклузивно в “Свободно слово”.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.